Cel mai mare proces împotriva Mafiei din acest secol începe azi într-o sală fortificată din Italia

Postat la: 13.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Cel mai mare proces împotriva Mafiei din acest secol începe azi într-o sală fortificată din Italia

Mai multe sute de presupuși membri ai celui mai puternic grup mafiot din Italia ajung miercuri în fața justiției, în cel mai mare proces de crimă organizată din țară din ultimele decenii, relatează BBC.

Procesul, care începe miercuri și se așteaptă să dureze mai mult de doi ani, se va desfășura într-o clădire special modificată din regiunea sudică a Calabriei, care se află în centrul teritoriului ‘Ndrangheta. Astfel, clădirea a fost transformată într-o sală de judecată fortificată pentru a face loc sutelor de persoane care ar putea participa la proceduri. Niciun proces mafiot nu a avut loc în Italia la o asemenea amploare din anii 1980. Până în prezent, au fost puși sub acuzare 355 de presupuși mafioți și oficiali corupți, în urma unei ample anchete asupra grupului ‘Ndrangheta.

Numărul acuzaților crește la peste 400, dacă sunt luați în considerare și cei 92 de suspecți care au ales un proces rapid separat. Printre aceștia se numără Giancarlo Pittelli, un avocat și fost senator pentru partidul Forza Italia al fostului prim-ministru Silvio Berlusconi. De asemenea, peste 900 de martori sunt așteptați să depună mărturie, iar capetele de acuzare includ crimă, trafic de droguri, extorcare și spălare de bani. Nicola Gratteri, cel mai cunoscut procuror italian anti-mafia, va fi principalul acuzator. În vârstă de 62 de ani, acesta trăiește sub protecția poliției de mai bine de trei decenii, Spre deosebire de procesul anterior, care a avut loc între 1986 și 1992 și a vizat un număr mare de familii Cosa Nostra din Sicilia, procesul de miercuri se adresează doar unui singur grup, familia Mancuso, care formează o secțiune puternică a mafiei ‘Ndrangheta.

loading...
PUTETI CITI SI...