Cazul pacientei arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătăţii: A fost diagnosticată greşit cu alergie la iod

Postat la: 07.01.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazul pacientei arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca. Ministrul Sănătăţii: A fost diagnosticată greşit cu alergie la iod

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a prezentat marţi concluziile verificărilor făcute de Corpul de Control al ministerului la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca în cazul femeii arse în timpul unei intervenţii chirurgicale. Potrivit ministrului Sănătăţii, în cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca nu există indicii care să confirme alergia pacientei la iod, alergie care a determinat decizia de utilizare a altui biocid decât a celor obişnuite.

Femeia arsă în sala de operaţii de la Spitalul Floreasca nu era alergică la iod, a anunţat ministrul Sănătăţii. De asemenea, Victor Costache a explicat că biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator în timpul operației de la Spitalul Floreasca este conceput să fie utilizat doar pentru dezinfecția mâinilor personalului medical, iar în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație nu a fost respectată procedura de dezinfecție a tegumentelor, în care se folosește de obicei betadina, însă în cazul pacienților alergici la iod se folosește o altă substanță. În spital existau toate cantitățile necesare din toate tipurile de dezinfectanți, astfel că medicii aveau la dispoziție dezinfectantul potrivit, a mai spus ministrul Sănătăţii.

De asemenea, Victor Costache a adăugat că pentru intervenţie eu fost preferaţi un medic rezident şi apoi medic principal venit de acasă în loc să intervină medici specialişti care erau de gardă.

Constatările Corpului de Control al ministerului vin la o zi după ce medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, în urma anchetei administrative desfăşurate de Spitalul Floreasca în cazul femeii arse, care ulterior a decedat. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

În replică, Mircea Beuran a declarat că a primit o decizie care nu este motivată, nu a văzut niciun raport al cercetării administrative, iar acuzaţiile care i se aduc sunt generale, fiind doar o înşiruire de articole care nu ar fi fost îndeplinite.

O femeie de 66 de ani a suferit arsuri grave în timpul unei operaţii la Spitalul Floreasca. Aceasta suferea de cancer pancreatic și a ajuns pe masa de operație de la Spitalul Floreasca, pentru operație. Era a doua operație la care era supusă. Deși avea o boală gravă, se pare că arsurile suferite pe 40% din corp i-au agravat starea. De când a avut loc incidentul, femeia era în comă indusă. În data de 29 decembrie, femeia a murit.

loading...
PUTETI CITI SI...