Cazul de la Caracal: Oasele descoperite în zona de lizieră aparţin unei fete de 15 - 19 ani

Postat la: 18.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Cazul de la Caracal: Oasele descoperite în zona de lizieră aparţin unei fete de 15 - 19 ani | Romania Libera

Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a transmis DIICOT - Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Gheorghe Dincă, la data de 5 august, în zona de lizieră amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal. Acesta era locul indicat de inculpat că a aruncat mai multe fragmente osoase ce au fost identificate şi ridicate.

"Din concluziile raportului de expertiză rezultă faptul că fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15 - 19 ani", precizează DIICOT într-un comunicat transmis AGERPRES. Potrivit DIICOT, resturile scheletate şi dentare identificate în liziera pădurii Staţiunii agricole Caracal provin de la o altă persoană decât cea descoperită la data de 26 iulie.

De asemenea, precizează DIICOT, Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" a transmis DIICOT - Structura Centrală raportul final de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase descoperite în toate perimetrele cercetate în locuinţa lui Gheorghe Dincă şi a excavaţiilor efectuate în incinta imobilului, în perioada 12 august - 28 august. "Din concluziile acestui raport rezultă faptul că întregul material osos examinat este de origine animală", notează anchetatorii.

Pe 26 iulie, în urma unei percheziţii, în locuinţa lui Dincă din Caracal au fost găsite într-un butoi, în cenuşă, resturi osoase de natură umană. Potrivit DIICOT, raportul de expertiză medico-legală a indicat faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice ale probelor biologice de os este Alexandra Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%. Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112 şi, ulterior, i-a incinerat corpul. De asemenea, el a susţinut că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie.

loading...
PUTETI CITI SI...