Casa din Londra unde Shakespeare a scris „Romeo şi Julieta" a fost identificată

Postat la: 14.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Casa din Londra unde Shakespeare a scris „Romeo şi Julieta

Un istoric de teatru a identificat casa din Londra a lui Shakespeare după un deceniu de cercetări. Se ştia că poetul şi dramaturgul a locuit în zona centrală a Londrei, dar nu şi locaţia exactă. Aici a scris poetul „Romeo şi Julieta.”

Geoffrey Marsh şi-a început căutările după ce în 2008 a fost descoperit The Theatre, un teatru elisabetan din Shoreditch, estul Londrei, unde s-au jucat piesele lui Shakespeare înainte de 1599, relatează CNN. Din înregistrările oficiale ale plătitorilor de taxe de la 1597/98 era cunoscut faptul că poetul locuise în centrul Londrei în apropierea gării de pe strada Liverpool, zonă cunoscută ca parohia St. Helens.

Documentele găsite de March indică faptul că Shakespeare a locuit într-o casă cu vedere asupra cimitirului St. Helens, închiriată de la Societatea Comercianţilor de piele (Company of Leathersellers), o breaslă a pielarilor. Deşi descifrarea documentelor a constituit o provocare, acestea s-au păstrat „remarcabil" de bine pentru nişte documente din secolul al XVI-lea.

„Locul exact unde Shakesperare a locuit la Londra ne dă posibilitatea unei înţelegeri mai profunde a surselor sale de inspiraţie, spune Marsh, care este şi directorul departamentului pentru teatru şi spectacol al Muzeului Victoria şi Albert.

„La câţiva ani de la mutarea sa de la Stratford la Londra, iată-l locuind într-una dintre cele mai bogate parohii din oraş alături de personalităţi publice influente, comercianţi bogaţi, doctori de societate şi muzicieni," a spus expertul, precizând că traiul într-un oraş ca Londra i-a crescut statutul, în acea perioadă poetul căutând să obţină un blazon al familei şi făcându-şi planuri să-şi cumpere o proprietate impresionantă în Stratford.

 

loading...
PUTETI CITI SI...