Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID: "Are toate organele afectate"

Postat la: 17.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Care este starea primului copil internat la ATI din cauza COVID:

Primul copil din țara noastră care a ajuns la secția de Terapie Intensivă în stare gravă este, în acest moment, în stare staționară. Atât inima cât și plămânii sunt foarte afectate. Medicii de la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală spun că a fost în primă fază asimptomatic, ulterior a dezvoltat infecții foarte grave la nivelul tuturor organelor.

Copilul a fost diagnosticat cu sindromul Kawasaki, o complicație extrem de rară care apare în general la copiii sub 5 ani și care presupune inflamarea pereților vaselor de sânge. "Un copil de 9 ani și 11 luni, venit în spitalul nostru prin transfer de la Buzău. A fost diagnosticat ulterior, de către medicii noștri, cu un sindrom multisistemic inflamator, asociat temporar infecției cu SARS CoV 2", a declarat unul dintre reprezentanții spitalului. "Absolut toate organele sunt afectate de această hiper-inflamație. Este dependent de oxigen."

Copilul este posibil să fi fost infectat în urmă cu 3 săptămâni când părinții au fost pozitivi, dar el nu a fost testat și a fost asimptomatic. "A venit într-o stare gravă, cu disfuncție multiplă de organ pe absolut toate organele. Unele dintre acestea s-au remis, starea lui generală este ameliorată. Nu este intubat copilul, momentan este stabil, staționar spre bine, dar are afectare pulmonară și cardiacă. Sindromul acesta poate să apară de la 3 săptămâni până la 6 luni post-COVID", a declarat unul dintre medicii care îl tratează.

loading...
PUTETI CITI SI...