Cadrele medicale de la Spitalul Județean din Suceava, îngrozite: „Va fi mai rău ca în Italia. Vom muri aici"

Postat la: 26.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Cadrele medicale de la Spitalul Județean din Suceava, îngrozite: „Va fi mai rău ca în Italia. Vom muri aici

Surse din Spitalul Județean Suceava au povestit, după ce soțul unei asistente a murit din cauza coronavirusului, că măsurile de protecție împotriva virusului care a infectat până acum peste 100 de cadre medicale ale unității, nu au fost luate niciodată.

„Nici acum, singura asistentă care se ocupa de 25 de infectaţi cu COVID 19 la Suceava nu are echipament de protecţie". Potrivit informațiilor oferite de Mediafax, situaţia în spitalul din Suceava este cu adevărat dramatică. Sunt cadre medicale care s-au îmbolnăvit cu COVID 19 şi nu au fost testate decât după săptămâni întregi şi-au îmbolnăvit familiile, iar starea unora este foarte gravă.

„Soţul unei colege moare din cauza lor. Aseară (marţi seara - n.r.) s-a internat toată mafia ca sa scape. Colega mea a umblat o săptămână ca să fie testată. Nu a băgat-o nimeni în seamă. A spus să meargă acasă că are viroză. Şi-a îmbolnăvit între timp toata familia", a spus un cadru medical.
Speră să nu moară

Cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava se tem că vor ajunge să moară la datorie din cauza incompetenţei şefilor care nu au gestionat corespunzător criza atunci când ea a apărut. „Nimeni nu face nimic. Şefa mea sta închisă în cabinet. Nu iese. Dar îşi trimite oamenii rămaşi să se confrunte cu dezastrul rămas. Vom muri. Vom muri pe capete. Soţul meu are febră de azi noapte.

Eu sunt negativă. De ce toţi din casă sunt bolnavi în acest moment? O să mor la datorie dar ce sunt, militar? Eu am spus că voi salva vieţi. Nu că voi fi nevoită să mor eu pentru alte vieţi. România, trezeşte-te! Văd şi la noi aceeasi imagine sumbră din Italia", a spus sursa amintită mai sus.
48 de ore de dezinfecție

Colegiul Medicilor a anunțat că a Spitalul din Suceava va închis 48 de ore pentru dezinfecție. Însă medicii nu vor să se mai întoarcă la muncă. „Nimeni nu va veni aici, doar legat să vină. Vă dați seama, nimeni nu va veni să lucreze la Suceava în focar", spune Sorin Hâncu. Cât despre transformarea Spitalului Județean Suceava în unitate medicală pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, Sorin Hâncu spune că e o „altă mare aberație" Acesta se întreabă unde vor fi trimise „urgențele adevărate" - gravide, oameni răniți în accidente, etc".

loading...
PUTETI CITI SI...