Bursele Europene sunt în picaj: investitorii se tem de tensiunile din Orientul Mijlociu

Postat la: 22.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Bursele Europene sunt în picaj: investitorii se tem de tensiunile din Orientul Mijlociu

Bursele europene au înregistrat scăderi luni, în timp ce investitorii au aşteptat rapoarte financiare importante ale companiilor şi au monitorizat tensiunile ridicate din Orientul Mijlociu.

Indicele pan-european Stoxx 600 a consemnat o scădere de 0,66%, majoritatea burselelor majore şi aproape toate sectoarele fiind în teritoriu negativ. Acţiunile din sectorul asigurărilor au condus pierderile, în scădere cu 0,9%, în timp ce acţiunile din sectorul petrolului şi gazelor au înregistrat o creştere de 1,2%.

DAX, al bursei din Frankfurt, a coborât cu 1,025, CAC 40, al bursei din Paris, cu 1,05%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a pierdut 0,42%. Indicele italian FTSE MIB şi IBEX 35, al bursei din Madrid, au scăzut cu câte 0,71%.

Pieţele regionale au încheiat săptămâna trecută pe o notă pozitivă după ce Banca Centrală Europeană a anunţat a treia reducere a ratei dobânzii din acest an. BCE a redus joi rata de depozit cu încă 25 de puncte de bază, pe fondul unei reduceri mai rapide decât se anticipa a riscurilor inflaţiei în Uniunea Europeană.

loading...
PUTETI CITI SI...