Bill Gates zice că Omicron conduce la imunitatea globala mai bine decât o fac vaccinurile. El pregătește viitoarea pandemie!

Postat la: 20.02.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Bill Gates zice că Omicron conduce la imunitatea globala mai bine decât o fac vaccinurile.
El pregătește viitoarea pandemie!

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, spune că varianta Omicron a reușit să fie mai eficace decât vaccinurile în răspândirea imunității în fața coronavirusului și a cerut responsabililor din domeniul sănătății publice să fie pregătiți să reacționeze mai rapid la viitoarea pandemie.

Gates și-a făcut cunoscută această opinie în cadrul 2022 Munich Security Conference, când, întrebat despre progresele făcute în lupta împotriva COVID-19, el a creditat chiar virusul pentru imunizarea produsă în mod natural în mai multe regiuni ale lumii.

"Din păcate, virusul însuși - în mod particular varianta Omicron - este un tip de vaccin. Unul care crează deopotrivă și celule imunitare T și B, și face o treabă mai bună în a ajunge la populație decât am făcut-o noi cu vaccinurile", a spus Gates.

Datorită unei expuneri din ce în ce mai mari la infecție, în anumite regiuni, "riscul unei îmbolnăviri grave din cauza COVID-19 a scăzut în mod dramatic", de asemenea simptomele severe sunt asociate "persoanelor în vârstă și celor care suferă de obezitate sau diabet", a mai adăugat Gates..

În cadrul conferinței Gates a ținut să avertizeze în legătură cu următoarea criză majoră de sănătate prin care va trece omenirea: "Vom avea o altă pandemie, cu un agent patogen diferit".

Pentru a aborda cu mai mult succes următoarea criză sanitară, Gates spune că autoritățile, cercetătorii, trebuie să acționeze mult mai rapid decât au făcut-o în cazul COVID-19 în dezvoltarea unor vaccinuri și tratamente adecvate. El admite că în timpul acestei pandemii "nu ne-am descurcat prea bine în găsirea unor tratamente și terapii".

"În doi ani avem un tratament bun. Tot atât ne-a luat să putem avea vaccinuri disponibile pentru toată lumea. Data viitoare va trebui ca toate aceste obiective să fie realizate în doar șase luni", a spus Gates.

În cele din urmă, Gates s-a referit și la speranța dezvoltării unei noi generații de vaccinuri, capabile să eradicheze întreaga familie de virusuri respiratorii, inclusiv cele gripale și coronavirusurile, care, din punctul său de vedere ar putea fi descoperite în următorul deceniu, dacă vor fi suficienți bani investiți în acest proiect.

loading...
PUTETI CITI SI...