Bill Gates a premiat-o pe Ursula von der Leyen: "A înțeles importanța luptei cu Covid. Lumea a avut noroc să aibă un lider ca ea!"

Postat la: 22.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Bill Gates a premiat-o pe Ursula von der Leyen:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost recunoscută de Fundația Bill și Melinda Gates drept liderul global al anului care a contribuit cel mai bine la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU .

Acest lucru a fost anunțat în cadrul galei Goalkeepers Awards pe care entitatea filantropică le acordă la un eveniment anual în cadrul Adunării Generale a ONU, când se sărbătorește aniversarea (în acest an, a șaptea) a acestei agende internaționale pentru a obține un mediu mai drept, mai pașnic, o lume și o planetă încă locuibilă până în 2030.

„În cel mai rău moment al pandemiei, lumea a avut noroc să aibă un lider ca ea. Încă de la început, a înțeles importanța luptei cu Covid-19 pe toate continentele", a spus Bill Gates pe scena de la Jazz Lincoln Center din New York, unde s-a ținut gala după doi ani în care Fundația a organizat evenimente virtuale. „În răspunsul global, ea a devenit unul dintre cei mai vizionari lideri", a continuat filantropul.

Mai exact, cofondatorul Fundației Gates a subliniat că președintele a fost decisiv în crearea unor inițiative precum ACT-A , o colaborare globală pentru accelerarea dezvoltării, producției și accesului echitabil la teste, tratamente și imunizări pentru covid-19. „Până în prezent, Uniunea Europeană a exportat 1,8 miliarde de vaccinuri. Și asta nu s-ar fi întâmplat fără ea.

În plus, Comisia a oferit 1 miliard EUR pentru a stimula capacitatea de producție în Africa, ceea ce va ajuta lumea să abordeze mai bine următoarea criză de sănătate și să accelereze progresul către obiectivele globale. Și toate acestea s-au întâmplat sub mandatul său", a apreciat Gates. „Este un adevărat "portar" Pe lângă meritele sale în lupta împotriva covid-19 și în promovarea sănătății în general, Melinda French Gates a evidențiat exemplul pe care von der Leyen l-a dat milioanelor de fete și femei din lume. „Inclusiv mie", a recunoscut el când a invitat-o pe președinte la microfon.

În discursul său, von der Leyen a dedicat premiul „milioanelor de europeni obișnuiți" care au contribuit la confruntarea cu pandemia, de la oameni de știință până la personalul medical de primă linie din spitale. „Această recunoaștere este și pentru ei", a spus el, ridicând statueta. Apoi președintele Comisiei Europene a împărtășit lecțiile pe care umanitatea trebuie să le tragă din pandemie. „Am atins excelența prin competiție", a spus ea referitor la dezvoltarea unui vaccin împotriva covid-19 în doar 10 luni. „Și milioane de vieți au fost salvate".

Cealaltă lecție, pe care a urmat-o von der Leyen, este importanța „partajării tehnologiilor". Nu este sustenabil, a criticat ea, faptul că Africa încă mai importă 99% din vaccinurile sale. „Trebuie să ajutăm Africa și America Latină să își construiască capacitatea de producție în regiunile lor și pentru teritoriile lor", a spus Ursula.

Aceasta și-a încheiat scurta intervenție cu o autocritică: „Să ne amintim că a fost o lipsă de pregătire globală; și că tu, Bill, ne-ai avertizat într-un videoclip celebru de pe YouTube în 2015 . Dar am învățat și construim un sistem de pregătire", a mai spus președintele Comisiei Europene.

 

loading...
PUTETI CITI SI...