Bentley se "grăbește" să lanseze un model electric: "Există cerere din partea clienților, dar tehnologia actuală nu are credibilitate"

Postat la: 08.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Bentley se

Șeful Bentley a declarat că se "grăbește" să lanseze un model electric, însă susține că tehnologia actuală încă nu are credibilitate. Potrivit lui Adrian Hallmark, această "tehnologie credibilă" nu va exista până în 2025.

Electrificarea la Bentley a debutat odată cu apariția versiunii hibride cu încărcare la priză a SUV-ului Bentayga. Începând de anul trecut, modelul a devenit primul hibrid al companiei. Tehnologia actuală a bateriilor îi descurajează pe oficialii Bentley să lanseze un model electric în perioada următoare, deși acest lucru nu a fost exclus definitiv.

CEO-ul Adrian Hallmark a transmis însă că Bentley se "grăbește" să lanseze un model electric, cu toate că, potrivit acestuia, tehnologia EV încă nu are credibilitate.

"Vreau să fie foarte clar. Mă grăbesc să lansez un Bentley electric. Există cerere din partea clienților, însă, cu tehnologia actuală, este ca și cum am cumpăra o baterie cu care să alimentăm un bec la jumătate din putere. O baterie care să corespundă cerințelor Bentley nu ar putea să ofere autonomia dorită, iar dacă am reuși să obținem autonomia, mașina ar fi mult prea grea din cauza bateriei," a explicat Hallmark.

Șeful Bentley spune că, potrivit unor estimări corecte și informate, Bentley va putea să lanseze un model electric la înălțimea așteptărilor clienților în jurul anului 2025. Una dintre condiții ar fi ca autonomia să fie de cel puțin 650 de kilometri.

 

loading...
PUTETI CITI SI...