Balsam pentru păr: tipuri și diferențe!

Postat la: 15.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Balsam pentru păr: tipuri și diferențe!

Ce este un balsam de păr și pentru ce se folosește?

Un balsam este un produs de îngrijire pentru păr care este conceput pentru a restabili firele și este utilizat după șamponare. Produsul hrănește foliculii de păr cu substanțe nutritive utile, îmbunătățește aspectul firelor, le întărește, facilitează pieptănarea și oferă protecție împotriva factorilor negativi ai mediului.

De ce este nevoie de balsam? 

Șamponul îndepărtează eficient grăsimile și impuritățile. Cu toate acestea, deschide solzii de keratină care acoperă firele de păr și afectează negativ părul, făcându-l vulnerabil la factorii de mediu nefavorabili. Balsamul ajută la neutralizarea aproape a tuturor efectelor șamponului. Substanțele nutritive conținute în acesta pătrund sub suprafața solzilor, hrănesc firul și închid solzii. Cu utilizarea regulată a balsamului, părul devine ascultător, neted, moale și strălucitor.

Atenţie! Unele balsamuri sunt aplicate și masate în scalp. Acestea saturează foliculii cu componente utile, stimulând creșterea părului și normalizând activitatea glandelor sebacee.

Cum alegem un balsam? 

Un balsam de par de înaltă calitate ar trebui să conțină ingrediente naturale benefice.

Toate balsamurile vândute sunt împărțite în mai multe tipuri principale:

  • Pentru părul vopsit, un balsam cu antioxidanți pentru a prelungi strălucirea culorii.
  • Pentru părul gras, este ideal un tratament cu textură ușoară care poate hidrata fără a compromite volumul - fără siliconi, dar cu proteine ​​și extracte naturale (de exemplu, urzică, alge marine sau rozmarin).
  • Pentru a restabili părul uscat și deteriorat, un balsam trebuie să ofere atât hidratare, cât și substanțe nutritive: derivați de glicerină și acid hialuronic, pantenol, alcool cetilic, uleiuri naturale sau siliconi pentru a crea un film ocluziv care blochează umezeala sub cuticulă. 
  • Pentru a menține sănătatea părului normal în timpul iernii, este mai bine să optați pentru un produs ușor uleios, vara - pentru unul cu filtre UV. Și, desigur, în orice moment al anului, produsele îmbogățite cu extracte naturale vor avea un efect sporit. Rezistența, elasticitatea și strălucirea orbitoare a părului sunt oferite împreună cu ele!

Alegeți unul care poate rezolva o anumită problemă sau se potrivește tipului dvs. de păr.

Atenţie! Pentru refacerea completă a firelor de păr,  doar balsamul singur nu este suficient. Ajută firele din interior spre exterior, având un stil de viață sănătos. Părul are nevoie de următoarele vitamine și minerale: A, H, B, F, iod, fier, zinc, calciu, magneziu. Aceleași componente pot fi prezente în balsamul de păr.

Cum se folosește? 

Balsamul se folosește după șamponarea părului. Se aplică pe toată lungimea sa, fără a afecta rădăcinile, și se lasă câteva minute. Timpul exact este indicat pe ambalaj și diferă în funcție de producător. Nu are sens să păstrați produsul mai mult timp, efectul nu va fi mai bun. După scurgerea timpului, balsamul se spală bine. Pentru a face părul să strălucească și să fie mai neted, se recomandă să clătiți produsul sub apă rece. Trebuie să utilizați produsul în mod regulat, doar că în acest caz va aduce un rezultat vizibil.

O podoabă capilară frumoasă este visul oricărei femei. Totul este simplu, îngrijire corespunzătoare și un mod de viață sănătos va fi suficient pentru un păr de invidiat!

loading...
PUTETI CITI SI...