Avertisment OMS: "Datele din septembrie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi" în Europa

Postat la: 17.09.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Avertisment OMS:

Nivelul transmiterii covid-19 este "alarmant" în Europa, a subliniat joi OMS, îngrijorată de asemenea de scurtarea perioadei de carantină deja decisă sau avută în vedere de mai multe ţări, între care şi Franţa.

"Datele din septembrie trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi", în întreaga Europă, unde numărul cazurilor noi este mai mare decât al celor înregistrate în martie şi aprilie, a avertizat, la Copenhaga, Hans Kluge.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că situaţia pandemiei în Europa este „foarte gravă" din cauza „ratei alarmante de transmitere". Jumătate din ţările europene au raportat o creştere cu peste 10% a cazurilor noi, în ultimele două săptămâni.

„Cazurile noi săptămânale au depăşit acum numărul celor raportate atunci când pandemia a atins apogeul pentru prima dată în Europa, în luna martie", a declarat directorul regional al OMS, Hans Kluge, în cadrul unei conferinţe de presă joi, potrivit CNN.

„Săptămâna trecută în Europa au fost peste 300.000 de cazuri noi.", a mai spus Kluge.

Kluge a adăugat că peste jumătate din ţările europene au raportat o creştere a infecţiilor cu coronavirus de peste 10% în ultimele două săptămâni.

Directorul regional al OMS a mai spus că această creştere a numărului de cazuri ar trebui să servească drept avertisment cu privire la ceea ce urmează.

„În primăvara şi la începutul verii am putut vedea impactul măsurilor stricte de izolare. Eforturile noastre, sacrificiile noastre, au dat roade. În iunie, cazurile au atins un nivel minim. Creşterea numărului de cazuri din septembrie ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Trebuie să ne trezim la realitate. Deşi aceste cifre reflectă şi creşterea numărului de teste, putem observa rate alarmante de transmisie în întreaga regiune", a mai declarat Hans Kluge.

Numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 este din nou în creştere în Uniunea Europeană - mai multe ţări raportează creşteri ale numărului de infectări mai mari sau similare cu cele din perioada de început a pandemiei, din primăvară, conform datelor worldometers.info.

România ocupă locul 5 în ce priveşte numărul noi de cazuri de infectare cu Covid-19, în ziua în care ţara noastră a registrat cel mai nou record, iar în privinţa deceselor România este pe locul 2, după Spania.

OMS exclude, de asemenea, o scurtare a perioadei de carantină de 14 zile în care sunt plasate toate persoanele care s-au aflat în contact cu virusul.

 

loading...
PUTETI CITI SI...