Au detectat 77 de cazuri de infectare cu mutatia sud-africană Covid si 9 cazuri cu varianta braziliana

Postat la: 24.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Au detectat 77 de cazuri de infectare cu mutatia sud-africană Covid si 9 cazuri cu varianta braziliana

Au fost detectate 77 de cazuri de infectare cu varianta coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită în Africa de Sud, toate la persoane care au călătorit în această ţară sau sunt contacţi ai acestora, plus alte 9 cazuri de infectare cu o altă variantă a aceluiaşi coronavirus, cea din Brazilia, a anunţat duminică ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock.

''In Marea Britanie, aceste persoane se află sub observaţie strictă şi am intensificat anchetele epidemiologice pentru a face tot posibilul să oprim răspândirea virusului'', a mai declarat oficialul britanic. El nu a oferit mai multe detalii despre persoanele infectate cu mutaţia braziliană a coronavirusului. Regatul Unit, unde o altă mutaţie a coronavirusului a devenit dominantă la Londra şi într-o parte a Angliei, a suspendat zborurile dinspre Africa de Sud, Brazilia şi Portugalia, pentru a preveni intrarea în ţară a persoanelor infectate cu aceste mutaţii.

Aceste noi tulpini ale coronavirusului, plus cea descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut, au în comun capacitatea de transmitere mai ridicată. Premierul Boris Johnson a declarat că datele existente în prezent arată că vaccinurile aprobate deocamdată în Marea Britanie sunt eficace atât împotriva variantelor anterioare ale coronavirusului SARS-CoV-2, cât şi a celor recent descoperite. El a mai menţionat că ultimele date relevă şi o creştere a mortalităţii asociate mutaţiei britanice a coronavirusului, dar unii experţi au apreciat că este nevoie de mai multe cercetări.

Această mutaţie a crescut indirect mortalitatea ca urmare a suprasolicitării sistemului sanitar în urma creşterii numărului cazurilor de COVID-19. Marea Britanie a înregistrat sâmbătă 1.348 de noi decese asociate COVID-19, sub recordul de 1.820 înregistrat miercuri, precum şi 33.552 de cazuri de infectare. Guvernul de la Londra încearcă să stăvilească răspândirea virusului printr-o campanie rapidă şi masivă de vaccinare, conform ultimelor date până în prezent fiind vaccinaţi 5.861.351 de britanici cu prima doză de vaccin, dintre care 468.671 au primit şi a doua doză.

loading...
PUTETI CITI SI...