România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni

Postat la: 07.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Astăzi România ajunge la 50 de cazuri de victime COVID în 24 de ore. Este o dublare a mortalității în două săptămâni

Bilanțul pe care autoritățile îl vor anunța azi este cel mai îngrijorător de la începerea pandemiei. Conform informațiilor medicale, "numărul morților va fi, pentru prima oară, cu cifra 5 în față".

Surse medicale au confirmat pentru Libertatea că 50 de oameni au murit de COVID în ultima zi. Raportarea a îngrijorat autoritățile, mai ales că ea se corelează cu numărul oamenilor de la terapie intensivă, care va continua să rămână ridicat.

În 23 iulie, România avea 25 morți, ceea ce înseamnă că numărul deceselor s-a dublat în 16 zile.

Cifra de azi a fost anunțată de numărul crescător al ultimelor trei zile, când s-au înregistrat 45 de decese (6 august), 41 de decese (5 august) și 48 de decese (4 august).

Pe de altă parte, față de numărul de cazuri active, rata mortalității scade, "pentru că scade și vârsta celor bolnavi, care se deplasează, iau virusul, dar fiind mai tineri fac forme mai puțin grave și au un pronostic mai bun de supraviețuire", a explicat pentru Libertatea Adrian Marinescu, epidemiolog și purtător de cuvânt al Spitalului Matei Balș.

Doctorul Marinescu a spus că "rata mortalității scade și pentru că experiența tratării bolii a crescut la corpul medical, la noi această rată a fost permanent sub media globală. Însă, ca să fim onești, principalul motiv al faptului că scade este scăderea mediei de vârstă a celor infectați".

 

loading...
PUTETI CITI SI...