Asociațiile de proprietari din Capitală estimează că întreținerea unui apartament ar putea ajunge la 1.000 de lei!

Postat la: 01.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Asociațiile de proprietari din Capitală estimează că întreținerea unui apartament ar putea ajunge la 1.000 de lei!

Consiliul General al Capitalei urmează să dezbată și să aprobe majorarea tarifelor la gigacalorie în București, iar asociațiile de proprietari și-au manifestat îngrijorarea. Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari (FAPR), a estimat ce ar presupune acest lucru pentru bucureștenii care sunt racordați la sistemul de încălzire prin Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

Dacă propunerea de majorare va fi aprobată, efectul va fi majorarea serviciilor de întreținere, iar acestea vor fi vizibile, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, a subliniat Radu Opaina. „Nu cred că oamenii aceștia s-au gândit la pensiile unor oameni amărâți sau la salariile mici sau medii ale majorității salariaților. Ca atare, dacă la apartamentele cu patru camere din vechile blocuri ale Capitalei întreținerile pe luna ianuarie și februarie au fost calculate la 450 sau 500 de lei, în funcție și de numărul de persoane luat în considerare în fiecare caz în parte, atunci ele vor ajunge lejer iarna viitoare la 1.000 de lei. Și atenție, acesta e un calcul făcut azi, într-o lună de primăvară!", a arătat Opaina.

Chiar dacă RADET motivează creșterea tarifelor prin necesitatea de reparații, președintele FAPR susține că totul este în zadar, iar calitatea serviciilor oferite pentru bucureșteni va fi tot slabă. „Cine va avea bani de centrală, își va pune centrală, cine nu, nu! Și va tremura în casă!", s-a exprimat Opaina, citat de impact.ro. La acest moment, sunt 1.200.000 de bucureșteni racordați la serviciile RADET, însă, în ultimii ani, oamenii au tremurat de frig, în plină iarnă. În ultimii trei ani, RADET a acumulat datorii de peste 300 de milioane de lei la furnizori. Acestea se adaugă la cele 3,883 miliarde de lei apărute înainte de intrarea în insolvență din octombrie 2016.

În iarna acestui an, bucureștenii au avut parte de „multe dușuri rece". În luna februarie ac, s-a înregistrat cea mai mare avarie: peste 3.000 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură. În anul 2021, au fost reparați doar 15 kilometri de rețea primară din cei 50 necesari, deoarece documentația nu ar fi fost pregătită, susține primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

loading...
PUTETI CITI SI...