Şase noi suspecţi, inclusiv un fost primar, în cazul pădurarului ucis la braconaj. Ipoteza şoc a procurorilor

Postat la: 10.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Şase noi suspecţi, inclusiv un fost primar, în cazul pădurarului ucis la braconaj. Ipoteza şoc a procurorilor

La mai bine de o lună de la incidentul din 7 mai şi inculparea lui Sebastian Bologa pentru ucidere din culpă şi braconaj, procurorii au pus sub învinuire încă 6 persoane.

Noii suspecţi sunt fostul primar al comunei Remetea Adrian Ştefănică, în prezent inginer în cadrul Ocolului Silvic Codrii Beiuşului, fratele său, Ioan, şi el pădurar, Alin Letea, angajat la acelaşi ocol, Cosmin Iştoc, inspector la Compartimentul de mediu al Primăriei Remetea, Ioan Lezeu, un constructor din zonă, şi Nicolae Magda, un cioban chemat deseori de vânători pe post de gonac.

Potrivit unor surse din anchetă, cei şase sunt bănuiţi că ar fi participat la partida de braconaj împreună cu Bologa şi Laza, dar şi cu un alt localnic, Geczi Ştefan, acum martor în cauză. Partida, susţin aceleaşi surse, ar fi fost organizată de exprimarul Ştefănică(foto, dreapta), iar după accident, braconierii l-ar fi lăsat să zacă pe pădurarul împuşcat vreme de aproape o oră, pentru ca ei să şteargă urmele înainte de sosirea medicilor şi a poliţiştilor. Internat la spital, Marius Laza a murit o zi mai târziu, medicii nereuşind să-i extragă din cap glonţul care i se oprise în craniu.

Cei 6 suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi plasaţi sub control judiciar însă 5 dintre ei au contestat măsura în instanţă, unde cererea le-a fost admisă.Avocatul Alexandru Lele, cel care îi apără pe 4 dintre cei 6 suspecţi reţinuţi (fraţii Adrian şi Ioan Ştefănică, Alin Letea şi Nicolae Magda), susţine că  anchetatorii nu au dovezi care să le susţină teoria, iar la percheziţii n-au găsit vreo probă care să arate „că au participat la acel nefericit eveniment". „De fapt, sunt poveşti vânătoreşti. Cine le crede, le crede, dar nu înseamnă că sunt şi reale", zice Lele.

 

loading...