Anchetă la Protecția Copilului Vaslui după ce două fete dintr-un centru de plasament ar fi fost abuzate sexual

Postat la: 20.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Anchetă la Protecția Copilului Vaslui după ce două fete dintr-un centru de plasament ar fi fost abuzate sexual

Două fete, de 12 și 13 ani, dintr-un centru de plasament din Bîrlad ar fi fost abuzate sexual de un bărbat care se dădea drept angajat al unui ONG. Polițiștii fac cercetări în acest caz, iar la nivelul Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui a fost declanșată o anchetă internă, relatează Mediafax.

O anchetă a fost demarată de angajații Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui după o sesizare depusă de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).

„Poliţiştii bârlădeni au fost sesizaţi la data de 17 iulie cu privire la faptul că o minoră de 12 ani a fost victima unui abuz sexual. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, urmând a fi stabilite cu exactite împrejurările în care s-a produs fapta sesizată", a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deşi sesizarea de la Poliţie vizează o singură victimă, potrivit unor surse locale este vorba despre două fete, dintr-un centru de plasament, care ar fi fost victime ale bărbatului. Poliţiştii au și un suspect în acest caz.

Aceleași surse au precizat că bărbatul se dădea drept angajat al unui ONG și astfel ar fi pătruns în centrul de plasament în care cele două fete, de 12 și 13 ani, locuiau de câteva luni. Acesta ar fi reușit să le învoiască pe fete şi să le scoată în oraș, timp în care le-ar fi abuzat sexual.

Psihologul centrului de plasament a fost cel care a aflat ce se întâmplă, în cadrul şedinţelor de terapie.

Și conducerea DGASPC Vaslui a declanșat o cercetare disciplinară.

„Se face anchetă internă şi cercetare disciplinară pentru salariaţi pentru că ar fi lăsat pe cineva să intre", a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Ancheta vine la doar câteva zile după ce trei minori, aflaţi şi ei în sistem, au fost luaţi din faţa unui centru de plasament din Negrești, județul Vaslui, sechestraţi şi bătuţi de un bărbat care îi bănuia că ar fi furat o bicicletă. Agresorul lor, condamnat în trecut pentru trafic de droguri, a fost reţinut de poliţişti 24 de ore şi în cursul zilei de vineri a fost dus la parchet pentru a fi audiat.

loading...
PUTETI CITI SI...