Americanii nu se lasă pana nu declansează Al Treilea Razboi Mondial. SUA începe "evaluarea pregătirii" piloților ucraineni pe avioane F-16!

Postat la: 06.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Americanii nu se lasă pana nu declansează Al Treilea Razboi Mondial. SUA începe

Casa Albă a exclus până acum apelurile de a furniza guvernului ucrainean avioane de luptă F-16, dar este clar că ideea este încă în discuție, iar Biden ar putea fi aproape de a apăsa pe trăgaci, pe fondul unor discuții intense în cadrul administrației.

"Doi piloți ucraineni se află în prezent în Statele Unite, fiind supuși unei evaluări pentru a determina cât timp ar putea dura antrenarea lor pentru a pilota avioane de atac, inclusiv avioane de luptă F-16, potrivit a doi oficiali din Congres și a unui înalt oficial american", indică un raport NBC din weekend.

"Abilitățile ucrainenilor sunt evaluate pe simulatoare la o bază militară americană din Tucson, Arizona, au declarat oficialii, și este posibil ca în curând să li se alăture mai mulți colegi piloți", continuă raportul.

Oficialii au declarat, în plus, că se așteaptă ca alți 10 piloți ucraineni să se alăture programului în curând, iar aceștia ar putea ajunge în SUA în această lună.

Mai multi analisti militari occidentali de la siteuri prestigioase in domeniu au afirmat ca daca Occidentul furnizeaza si avioane sofisticate Ucrainei, pe langa tancuri si alte arme, atunci izbucnirea celui de-al Treilea Razboi Mondial devine aproape o certitudine.

Oficialii au subliniat că acest lucru nu constituie încă un program de pregătire a piloților ucraineni pentru avioane de luptă și că nu vor fi pilotate aeronave reale - ci doar simulatoare de zbor avansate. Dar, în mod clar, dacă F-16 vor fi aprobate, acest lucru va constitui baza unei pregătiri formale pe avioanele cu reacție.

Unul dintre principalele motive pentru întârzierea aprobării avioanelor de vânătoare pentru Ucraina, în afară de faptul că Rusia promite o escaladare severă și imprevizibilă, este investiția semnificativă în timp a pregătirii, care ar putea dura cel puțin un an sau mai mulți ani.

Colin Kahl, subsecretarul pentru politica de apărare, a declarat recent în fața Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanților că SUA "nu a început antrenamentul cu F-16" și că termenul de livrare este de aproximativ 18 luni. Programul de instruire pentru F-16 se întâmplă să fie, de asemenea, de aproximativ 18 luni.

"Așa că, de fapt, nu economisești timp dacă începi pregătirea mai devreme în evaluarea noastră", a spus Kahl. "Și din moment ce nu am luat decizia de a furniza F-16 și nici aliații și partenerii noștri nu au luat-o, nu are sens să începem să îi instruim pe un sistem pe care s-ar putea să nu îl primească niciodată".

Așadar, după toate calculele, chiar dacă administrația Biden ar aproba mâine avioane pentru Ucraina, ar putea dura ani de zile până când acestea vor fi pilotate de ucraineni pe cerul conflictului.

loading...
PUTETI CITI SI...