Amenințarea roșie. Cum au ajuns democrațiile lumii prea dependente de China

Postat la: 08.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Amenințarea roșie. Cum au ajuns democrațiile lumii prea dependente de China

China dezlănțuie războiul împotriva Occidentului într-o încercare îndrăzneață de a crea o nouă eră terifiantă condusă de Xi Jinping și e vremea să ne trezim pentru că timpul se scurge, avertizează un fost diplomat britanic în The Sun.

Regimul comunist își combină puterea economică, militară și politică pentru a păcăli democrațiile lumii, care au devenit prea dependente de China pentru produsele de bază, susține Matthew Henderson, specialist în geostrategie care a lucrat timp de trei decenii ca diplomat în Ministerul de Externe britanic.

Potrivit lui Henderson, un mod esențial prin care Xi își urmărește obiectivul de dominație globală este ca Partidul Comunist Chinez (PCC) să profite de dependența Occidentului de aprovizionarea cu bunuri din China.

Atacurile cibernetice, influența politică, expansiunea militară, mita și corupția sunt alte arme folosite de Beijing, spune fostul diplomat - precum și adâncirea alianțelor cu Rusia, Iranul și Coreea de Nord.

El a afirmat că Occidentul a fost reticent în a recunoaște progresul insidios al președintelui Xi Jinping din cauza conflictelor care deja fac ravagii în Ucraina și Orientul Mijlociu.

Dar el a catalogat această abordare drept „complet stupidă".

„Nu este vorba de a deschide un alt front, ci de a recunoaște că suntem în război de foarte mult timp, fără să ne gândim la asta sau fără să vrem să credem", a subliniat Henderson.

"Provocarea pentru Occident - din cauza modului în care funcționează democrația - este că strategiile sale economice, militare și politice sunt fragmentate, în timp ce cele ale Chinei sunt fuzionate într-una singură, în urmărirea unui singur obiectiv național - preluarea ordinii mondiale.

Am văzut în mod clar, Vladimir Putin și Xi Jinping recurg mereu la această frază - veți asista la schimbări globale care nu s-au mai întâmplat în 100 de ani. Și noi, chinezii și rușii, vom trece împreună la aceste schimbări. Și asta înseamnă, practic, eliminarea Statelor Unite ca lider al ordinii internaționale bazate pe reguli", a explicat Henderson.

Henderson spune că Occidentul trebuie să se trezească și să ia măsuri față de pericolele produselor chinezești mai ieftine, cum ar fi compania de telefonie Huawei.

„Huawei este ieftin pentru este că este o companie de stat care este foarte puternic subvenționată tocmai în vederea subcotării propriei noastre piețe digitale pentru ca tot mai mulți să cumpere echipamente pe care chinezii le pot folosi pentru a colecta informații despre noi."

John Lee, expert în politici economice la Hudson Institute, a tras, de asemenea, un semnal de alarmă cu privire la produsele chinezești ieftine.

Folosind exemplul panourilor solare, el a spus că China a furat efectiv know-how-ul din Occident pentru a începe să le producă apoi la prețuri mult mai mici, ceea ce i-a permis să preia întreaga piață.

Lee a explicat pentru The Sun: „Ceea ce au făcut chinezii a fost să atragă multe dintre aceste companii (din SUA și UE) să înființeze fabrici de producție în China. Multe dintre aceste fabrici sunt mai ieftine pentru că sunt subvenționate.

Tehnologia a fost transferată în ecosistemul tehnologic chinez, iar apoi guvernul chinez a subvenționat companiile chineze pentru a vinde panouri solare în restul lumii la prețuri cu aproximativ 80 % mai mici decât prețul pieței.

Deci, în mod evident, companiile occidentale au ieșit din afaceri și acest lucru a permis Chinei să domine lanțul de aprovizionare."

loading...
PUTETI CITI SI...