Ambasadorul Egiptului avertizează România: Nu mutați ambasada la Ierusalim!

Postat la: 14.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ambasadorul Egiptului avertizează România: Nu mutați ambasada la Ierusalim!

Ideea de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim presupune o decizie care comportă mai multe riscuri decât dividende şi va avea un impact în relaţiile Bucureştiului cu arabii şi lumea musulmană şi chiar şi cu anumite ţări europene, avertizează ambasadorul Egiptului la Bucureşti, Salah el-Sadek.

Într-un interviu, oficialul arab a declarat că, acum, România este la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar ssta înseamnă că ar trebui să-i uniţi pe europeni, nu să îi divizaţi".

Întrebat despre faptul că premierul Dăncilă a menţionat posibilitatea mutării ambasadei noastre din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim şi despre consecinţa acestui gen de mutare, în rândul ţărilor arabe, ambasadorul a răspuns: "Pe termen lung, trebuie să vedem cine are dreptul de decizie şi de a se ocupa cu relaţiile internaţionale în această ţară, aşa cum spune Constituţia voastră, nu a noastră. Este preşedintele. Voi sunteţi acum la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta înseamnă că ar trebui să-i uniţi pe europeni, nu să îi divizaţi. Va avea un impact în relaţiile cu arabii şi lumea musulmană şi cred că şi cu anumite ţări europene, dacă luăm în calcul faptul că anumiţi membri europeni au puncte de vedere diferite faţă de decizia colectivă a europenilor şi nu este vorba doar de europeni, este majoritatea lumii, cu excepţia a foarte puţine ţări, şi acest lucru l-am văzut la votul care a avut loc la Adunarea Generală a ONU. Este, aşadar, ceva împotriva voinţei comunităţii internaţionale. Dacă revenim la România, da, cred că va afecta relaţiile, pentru că noi, liderii noştri în general sunt mult influenţaţi de dorinţa popoarelor lor".

 

loading...
PUTETI CITI SI...