Alina Gorghiu ar putea fi propusă de PNL la şefia Senatului

Postat la: 05.11.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Alina Gorghiu ar putea fi propusă de PNL la şefia Senatului

Alina Gorghiu ar putea fi propunerea PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului, au declarat surse politice. Liberalii nu se grăbesc cu o mişcare în acest sens şi aşteaptă decizia CCR în cazul sesizării privind alegerea lui Teodor Meleşcanu la şefia forului legislativ.

În schimb, PNL nu va încerca să propună deocamdată pe cineva pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, deoarece regulamentul nu permite acest lucru, au adăugat sursele citate.

Pot fi propuşi candidaţi doar în cazul în care este vacantată şefia Camerei, astfel este probabil ca o nominalizare să fie făcută de liberali în următoarea sesiunea parlamentară, potrivit surselor menţionate.

Curtea Constituţională a amânat, pentru 27 noiembrie, sesizarea a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR şi a unor senatori neafiliaţi privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Este a doua amânare a judecătorilor CCR cu privire la această sesizare. Teodor Meleşcanu a fost ales pe 10 septembrie, la propunerea PSD, preşedinte al Senatului. În urma acestui lucru, ALDE a decis excluderea acestuia din partid.

Ludovic Orban a afirmat că preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu, ar trebui să le fie ruşine pentru că au ascultat ordine de partid şi nu au participat la plenul reunit. El a precizat că PNL nu se simte confortabil cu cei doi la şefia celor două Camere.

Guvernul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentului, iar echipa guvernamentală a miniştrilor a depus jurământul la Cotroceni în aceeaşi zi. O şedinţă informală, la care a participat în jur de două minute şi preşedintele Klaus Iohannis, a avut loc luni seara la Palatul Victoria.

loading...
PUTETI CITI SI...