Alina Bica și Dorin Cocoș ar putea afla marți prima decizie în dosarul ANRP

Postat la: 12.06.2018 08:52 | Scris de: ZIUA NEWS

Alina Bica și Dorin Cocoș ar putea afla marți prima decizie în dosarul ANRP

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoș și alți foști membri ai ANRP ar putea afla marți prima decizie în dosarul în care sunt judecați pentru fapte de corupție pretins comise în legătură cu acordarea despăgubirilor în urma soluționării unui dosar al Autorității.

În cazul Alinei Bica procurorul DNA a cerut la instanța supremă o pedeapsă cu executare la fel ca și în cazul celorlalți judecați în acest dosar. Astfel procurorul DNA a cerut, în luna mai, la ultimul termen de judecată, pentru Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege.

Pentru Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minimum prevăzut de lege. Pentru Dorin Cocoş, procurorul de ședință a solicitat închisoare cu executare, dar "în limite reduse", în urma denunţurilor făcute de acesta iar pentru fiul acestuia, Alin Cocoş, a cerut o pedeapsă cu suspendarea executării.

Procurorii anticorupţie au cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, dar şi a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocoş. DNA a mai cerut instanţei obligarea inculpaţilor la plata în solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.


Acuzațiile din dosarul ANRP

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. În acelaşi dosar mai sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu. Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

Potrivit DNA, la data de 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov. Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

loading...