Albania: cutremur de 5,6 grade pe scara Richter, cel mai puternic din ultimii 30 de ani

Postat la: 22.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Albania: cutremur de 5,6 grade pe scara Richter, cel mai puternic din ultimii 30 de ani

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc sâmbătă în Albania, în apropiere de orașul Durres, iar acesta a fost resimțit și în capitala Tirana, informează Reuters.

Potrivit Ministerului Apărării de la Tirana, acesta a fost cel mai puternic seism din Albania din ultimii 30 de ani. Ministrul Sănătății, Ogerta Manastirliu, a declarat că 68 de persoane au fost rănite în Durres și Tirana. Cele mai multe persoane au fost rănite în timp ce încercau să își părăsească locuințele în timpul seismului. Cei mai mulți dintre răniți au fost deja externați.

În zona capitalei Tirana 48 de case și trei blocuri de locuințe au fost afectate în urma seismului, iar în regiunea Durres 42 de case și patru blocuri au avut de suferit, după cum a anunțat ministrul Apărării, Olta Xhacka, în cadrul unei conferințe de presă. „Cel mai important este că nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești", a spus ea. Potrivit Institutului Albanez de Geofizică, seismul a fost urmat de o replică de 5,3 grade pe scara Richter.

loading...
PUTETI CITI SI...