Adrian Streinu-Cercel, apel către autorități: "Am rugat să spele bine străzile. Acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie"

Postat la: 30.03.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Adrian Streinu-Cercel, apel către autorități:

Medicul Adrian Streinu-Cercel a făcut un apel către autorități. Acesta susține că noul coronavirus se ascunde în praf şi mizerie.

"Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele bine străzile, parcurile pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere. Din păcate, deja Institutul (Matei Balș - n.red.) este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri", a spus medicul.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, estimează că viaţa românilor ar putea reveni la normal la începutul lunii iunie. „Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT", a mai declarat profesorul Streinu Cercel.

loading...
PUTETI CITI SI...