'Șacalul', suspectul crimelor în serie de la Constanța, la Tribunal: "Dacă există probe, de ce nu m-au arestat mai demult?!"

Postat la: 10.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

'Șacalul', suspectul crimelor în serie de la Constanța, la Tribunal:

Cei doi suspecți vizați de procurori în dosarul crimelor din județul Constanța au fost aduși la Tribunalul Constanța. Cele două femei au fost găsite decedate, în perioada iulie-august 2024. La intrarea în tribunal, inculpatul, supranumit „Șacalul" a spus în fața presei că nu el este cel care le-ar fi ucis pe cele două tinere.

„Nu este adevărat! Trebuia să se găsească probe, dacă erau sugrumate, sau lovite", le-a spus el jurnaliștilor aflați la fața locului.

Când a fost întrebat de jurnaliști cum au ajuns anchetatorii la el, acesta a răspuns: „Pentru că am cumpărat mașina de la a doua victimă!".

Când i s-a adus la cunoștință că anchetatorii au probe împotriva sa, acesta a spus: „Dacă există probe, de ce nu m-au arestat mai demult? Nu mă lăsau să mai fac a doua crimă, dacă eram vinovat", ar fi replicat el, potrivit ZIUA de Constanța.

Procurorul Sadâc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a reconstituit filmul crimelor și a dezvăluit detalii impresionante din anchetă.

Potrivit procurorilor, prima victimă este o femeie din județul Tulcea, găsită decedată într-un apartament din Constanța, la mijlocul lunii iulie, iar cea de-a doua este o altă tânără, din Timiș, al cărei trup ar fi fost găsit între localitățile Mihai Viteazu și Sinoe pe 4 septembrie.

În cursul nopții trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea a două persoane, un bărbat și o femeie.

Aceștia sunt acuzați că ar fi fost implicați în uciderea a două femei ale căror cadavre au fost găsite într-o avansată stare de putrefacție, în iulie 2024 și în septembrie 2024. Cele două victime se pare că au fost ucise în același mod de către același individ. Nu se cunoaște cu certitudine cauza morții, din cauza stării de putrefacție.

În cursul investigațiilor s-a stabilit față de inculpat și față de care urmează să fie formulată o propunere de arestare preventivă, având un cazier destul de bogat, a încercat să obține prin mijloace frauduloase bani și alte bunuri de la cele două victime.

Le-a cunoscut pe victime prin intermediul unei publicații care oferi servicii sexuale. Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuința închiriată de aceasta în Constanța, în stațiunea Mamaia, pe data de 2 iulie 2024. A doua victimă a fost ucisă pe data de 27 august 2024 în locuința în care era găzduit de inculpata care a fost reținută în dosar.

Inculpata are patru copii minori în întreținere. Ea a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire și favorizarea făptuitorului, și pentru rele tratamente aplicate minorului, întrucât ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența copiilor, ar fi ținut cadavrul vreo două zile în locuință, de față cu cei doi minori, și sunt indicii că s-ar fi purtat violent cu aceștia.

Datele de anchetă au condus la ipoteza de lucru că a fost același mod de operare al inculpatului reținut în sensul că le ucidea pe victime cu scopul de a le deposeda de autoturisme.

Prima victimă a fost deposedată de un autoturism Audi, model A4. Mașina a fost înstrăinată. A făcut schimb cu persoane din județul Tulcea. Apoi, mașina a fost înmatriculată în Bulgaria. Inculpații au luat bijuterii de pe cadavrul victimei ucise.

Se pare că victimele au fost sugrumate. Celei de a doua victimă i-a fost sustrasă mașina, un BMW, model Seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice. Între Sinoe și Mihai Viteazu, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, mașina s-a răsturnat. Astfel, inculpatul a ajuns la spital iar mașina victimei a fost distrusă.

Cele două telefoane mobile ale ultimei victime au fost sustrase de inculpat, împreună cu 11.000 de lei pe care o avea în mașină. Banii au fost cheltuiți. Se pare că tot din acești bani au fost cumpărate și substanțe cu efect halucinogen. De asemenea a plătit pentru victimă chiria locuinței pe care o avea. A accesat unul dintre telefoanele victimei pentru a lăsa de înțeles că victima ar fi în viață. Unul dintre telefoane a fost vândut unei persoane din localitatea Sinoe. Celălalt telefon a fost găsit asupra femeii inculpate.

Inculpatul și cu gazda sa, căreia îi spune iubi, ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența minorilor. Potrivit procurorului, când polițiștii au intrat în apartament, copiii au declarat că mama lor le-a spus să nu vorbească despre femeia moartă.

Inculpatul este acuzat de comiterea a două infracțiuni de omor calificat, două infracțiuni de tâlhărie, conducere fără permis și acces ilegal la un sistem informatic.

Ambii inculpați s-au prelevat de dreptul la tăcere. Nu au oferit declarații. Inculpatul are un cazier bogat. A fost condamnat pentru furt de vehicule, conducere fără permis și infracțiuni la viața sexuală.

Când au fost aduși la Tribunal, femeia implicată în dosar a refuzat să facă declarații, alegând să rămână tăcută. În contrast, bărbatul a contestat acuzațiile aduse, afirmând că „Nu le-am omorât eu. Nu le-am sugrumat, nu le-am otrăvit. Trebuiau să se găsească probe dacă erau sugrumate sau lovite. Anchetatorii au ajuns la mine pentru că am cumpărat mașina de la a doua victimă".

„În caz este implicat și un copil de 15 ani, care ar fi fost forțat să ajute inculpații în această crimă. Minorul este copilul femeii reținute și ar fi participat la transportul victimei din Timișoara și la ștergerea urmelor. În prezent, copilul se află în grija Protecției Copilului. El este acuzat de favorizarea făptuitorului și tăinuire, întrucât după ce a fost ucisă cea de a doua victimă în locuința femeii inculpată să ținută vreo două zile în casă, a fost transportată de către inculpatul reținut și de către minor în portbagajul mașinii și abandonată în zona Sinoe, unde ar fi fost mâncată de șacali. Nu avem mai multe informații în acest sens decât cele spuse de minor", a explicat procurorul, potrivit Ziarul Amprenta.

Dosarul este instrumentat de procurorul Andrei Bodean, fostul șef al DNA Constanța, în prezent magistrat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă" (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).

loading...
PUTETI CITI SI...