Absolut senzational! China trimite luptători MMA la graniţa cu India

Postat la: 29.06.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Absolut senzational! China trimite luptători MMA la graniţa cu India

China a trimis luptători specializaţi în arte marţiale mixte (MMA) şi alpinişti în Valea Galwan, din munţii Himalaya, scena unei confruntări sângeroase cu India, relatează AFP.

În noaptea de 15 spre 16 iunie, mai mulţi militari chinezi şi indieni s-au luptat corp la corp în Valea Galwan, situată la peste 4.000 de metri altitudine. Dacă partea indiană a deplâns moartea a 20 de militari, partea chineză nu a vrut să dea informaţii în acest sens. A fost vorba de prima confruntare militară cu vărsare de sânge dintre cei doi giganţi asiatici din ultimii 45 de ani.

După confruntare, India şi-a sporit prezenţa militară în zonă. Şi China şi-a consolidat contingentul, cu cinci noi divizii de miliţie. De asemenea, a trimis luptători din cadrul clubului de MMA Enbo şi alpinişti, scrie Cotidianul Apărării, publicaţia oficială a armatei chineze. Această mobilizare „va îmbunătăţi în mare măsură organizarea" şi „rapiditatea de reacţie", a declarat comandantul Wang Haijiang, citat de Cotidianul Apărării.

Îniţial, cele două puteri nucleare şi-au aruncat vina una asupra celeilalte în legătură cu confruntarea violentă din noaptea de 15 spre 16 iunie, după care au declarat că încearcă să soluţioneze diferendul pe cale diplomatică.

loading...
PUTETI CITI SI...