16 sfere misterioase descoperite pe frontul de luptă în Ucraina. Ar putea fi de proveniență americană?

Postat la: 24.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

16 sfere misterioase descoperite pe frontul de luptă în Ucraina. Ar putea fi de proveniență americană?

În Ucraina, a fost descoperit recent un șir intrigant de aproximativ 16 structuri, care par a fi fie sferice, fie semisferice, după cum indică fotografiile virale care circulă online. Apariția lor a stârnit curiozitatea și speculațiile.

Acest lucru a dus la speculații potrivit cărora ar putea fi vorba de un nou tip de război electronic rusesc sau de alte capacități militare, dar și o instalație agricolă de un anumit fel ar putea fi o posibilitate.

Serhii Beskrestnov a postat pe canalul său de Telegram, la începutul zilei de astăzi, o vedere aeriană a acestui ansamblu curios. De asemenea, el a împărtășit o altă fotografie care pare să arate structurile în spatele unui camion înainte de a fi ridicate.

Există ceea ce ar putea fi o plasă de camuflaj sau un fel de prelată așezată în jurul panoului, precum și o zonă degajată în apropiere, unde se pare că se află camionul.

Ambele imagini par a fi fie imagini din satelit de foarte mare rezoluție, fie au fost realizate de o dronă sau de un avion care zbura deasupra noastră, ceea ce pare mai probabil. Nu se știe unde și când au fost realizate imaginile.

"Părea că știam deja tot ce avea inamicul în materie de soluții tehnologice", potrivit unei traduceri a postării lui Beskrestnov pe Telegram care însoțește imaginile, care circulă acum în alte părți pe rețelele de socializare. "Și iată-mă nedumerit de un set de niște emisfere care sunt desfășurate direct la rând".

O sugestie frecventă pe rețelele de socializare este că ar putea fi vorba de antene sferice gonflabile sau de carcase de antene, posibil în scopuri de comunicații, precum cele fabricate de GATR Technologies în Statele Unite. Beskrestnov a abordat această posibilitate în mod specific în postarea sa, excluzând-o având în vedere că structurile par a fi emisferice, precum și rigide și stivuibile, mai degrabă decât sferice și gonflabile.

De asemenea, Beskrestnov a menționat în mod explicit că matricea nu este conformă cu sistemul rusesc 1B75 Penicilina, un sistem de contra-baterie care utilizează senzori acustici și imagini termice pentru a detecta focul de artilerie care se apropie și apoi pentru a geolocaliza sursa acestuia, precum și cu sistemele cunoscute "REB" ale acestei țări - cel puțin din câte știe el. REB este aici acronimul rusesc pentru război radio-electronic, scrie newsweek.ro.

Nimic din toate acestea nu exclude posibilitatea ca acestea să fie antene, sau acoperiri pentru acestea, care fac parte dintr-un sistem de război electronic, de comunicații sau de senzori de un anumit tip.

În ciuda utilizării limitate inițial, capacitățile de război electronic, inclusiv GPS și alte bruiaje de radiofrecvență, au devenit un factor important pentru ambele părți în conflictul în curs de desfășurare din Ucraina. Este un instrument deosebit de important pentru a ajuta la contracararea amenințării tot mai omniprezente reprezentate de diferite niveluri de drone, inclusiv de tipurile kamikaze, foarte manevrabile.

loading...
PUTETI CITI SI...