Turcii au probleme in Scandalul "Colţescu": Decizie luată de UEFA după ce pe imagini s-a auzit cuvântul "ţigan"

Postat la: 13.12.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Turcii au probleme in Scandalul

În primele 48 de ore de după scandalul de pe „Parc des Princes", Colţescu s-a aflat sub tirul acuzelor. Abia după ce zgomotul nejustificat al acestui scandal a scăzut în intensitate, au ieşit la iveală lucruri importante.

In primele 14 minute ale meciului PSG - Istanbul Başakşehir, brigada din România a fost, pur şi simplu, hărţuită de delegaţia turcă. Totul a culminat cu momentul în care un membru din stafful celor de la Istanbul Başakşehir i-a spus lui Colţescu: „În ţara mea, se spune că românii sunt gypsy (n.r. - ţigani). Dar eu nu pot să spun 'ţigan' aici". Cum, pe imagini, această afirmaţie lipsită de bun simţ se aude foarte clar în engleză, fără să se vadă şi autorul ei, s-a speculat că ea i-a aparţinut antrenorului Okan Buruk, fost coechipier cu Hagi la Galatasaray.

Dacă, într-adevăr, Okan Buruk a rostit această frază vom afla, probabil, după ancheta UEFA. Iar asta pentru că forul european s-a sesizat şi, după analizarea imaginilor, a deschis o anchetă pentru rasism şi împotriva formaţiei Istanbul Başakşehir. Informaţia a fost furnizată de ziarul german „Frankfurter Allgemeine Zeitung". Din datele care circulă în presa internaţională, ancheta UEFA poate oferi un prim verdict în acest caz, săptămâna viitoare.

loading...
PUTETI CITI SI...