Președintele FRF i-a cerut scuze lui Gheorghe Hagi, după ce acesta nu a fost invitat la Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020

Postat la: 04.12.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Președintele FRF i-a cerut scuze lui Gheorghe Hagi, după ce acesta nu a fost invitat la Tragerea la sorţi a grupelor Euro 2020

Președintele FRF Răzvan Burleanu a transmis o scrisoare deschisă către Gheorghe Hagi, după ce, acesta nu a fost invitat la tragerea la sorți a grupelor EURO 2020.

Stimate Domnule Gheorghe Hagi,

Încep această scrisoare prin a vă adresa scuzele mele personale și ale Federației Române de Fotbal pentru supărarea pe care ați trăit-o din cauza neinvitării dumneavoastră la Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 din 30 noiembrie, de la București, eveniment organizat de UEFA.

Vă asigur că nu am avut niciun moment intenția de a vă exclude din rândul invitaților la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv și, pur și simplu, nu am avut inspirația să trecem dincolo de acestea și să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt.

Delegațiile țărilor participante la EURO 2020 au fost formate din președinte, secretar general, selecționer, team manager și ofițer de presă. Nicio țară participantă nu a avut în delegație legende ale fotbalului lor. Ca echipă necalificată, dar totuși gazdă, am încercat să păstrăm acest format, cu mici adăugiri din zona non-sportivă a celor care se ocupă de organizarea EURO 2020 la București. Repet, aceasta nu este o scuză pentru neinvitarea dumneavoastră cu statut special, ci doar vreau să vă descriu o realitate de care am ținut seamă.

Domnule Hagi,

Sper că sunteți convins de prețuirea pe care FRF v-o poartă și pe care a demonstrat-o de multe ori prin recunoașterea meritelor dumneavoastră și a contribuției pe care o aveți la dezvoltarea fotbalului românesc. O dovadă în plus a acestei aprecieri este faptul că, în vara anului 2018, FRF v-a propus să deveniți Ambasador al EURO 2020 la București. Am înțeles explicația dumneavoastră că vă dedicați cel mai mult timp activității la "Viitorul" și nu aveți timp de festivități.

Aș vrea să vă risipesc și eventualele supărări că UEFA nu v-a invitat la acest eveniment. După cum a precizat Secretarul general adjunct Giorgio Marchetti, UEFA a decis un format special pentru această ediție aniversară, invitând la Tragerea la sorți reprezentanți ai națiunilor câștigătoare ale Campionatului European de-a lungul ultimilor 60 de ani. Iar Trofeul Delaunay a fost prezentat de doi fotbaliști care l-au ridicat deasupra capului la ultima ediție, așa cum este uzanța la tragerile la sorți ale EURO.

În încheiere, doresc să vă asigur în continuare de tot respectul meu și să vă anunț că Federația Română de Fotbal are deja în plan să onoreze figurile emblematice ale fotbalului românesc, prin invitarea specială la momentele cele mai importante ale EURO 2020, și anume meciurile găzduite de Arena Națională.

Cu considerație,
Răzvan Burleanu

loading...
PUTETI CITI SI...