Piloții bârlădeni, aur, argint și bronz la karting

Postat la: 01.07.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Piloții bârlădeni, aur, argint și bronz la karting

Toți cei șase piloți din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret" Bârlad care, zilele trecute, au participat la Concursul Național de Educație Rutieră - Karting „Cupa Pietricica" au urcat pe podium. Unul a obținut medalie de aur, în timp ce doi dintre ei au primit argint, iar ceilalți trei - bronz.

Zilele trecute (25-26 iunie), piloții din cadrul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret" Bârlad au participat la o nouă competiție de profil din acest an. Este vorba despre a cincea ediție a Concursului Național de Educație Rutieră - Karting „Cupa Pietricica", desfășurată la Piatra Neamț, județul Neamț. Competiția a fost organizată de Palatul Copiilor Piatra Neamț și a fost inclusă în calendarul activităților naționale extrașcolare pe anul 2023 al Ministerului Educației.

Concursul a avut doua secțiuni: • Karting (viteză și îndemânare) pe pista din parcarea Sălii Polivalente - pe 25 iunie; • Educație rutieră (îndemânare biciclete și chestionar reguli de circulație) pe Platoul Curții Domnești - pe 26 iunie. În total, au luat parte aproximativ 80 de piloți de la palatele și cluburile copiilor din întreaga țară.

Echipajul bârlădean, format din șase piloți coordonați de profesorul Marius Gîmbuță, a participat la trei categorii de concurs, iar, la final, a adus acasă șase medalii.

Astfel, aurul a fost cucerit de Petru Vătafu (categoria Bambini), care a concurat la secțiunea Educație rutieră, iar argintul de Gabriel-Ciprian Sima (categoria Bambini) și David Puflea (categoria Pufo), ce au concurat la Karting viteză.

Și ceilalți trei piloți ai echipajului bârlădean s-au remarcat la Piatra Neamț, aceștia obținând câte o medalie de bronz tot la secțiunea Karting viteză. Este vorba despre Vladimir Ioan (categoria PromoBB), Matei-Dinu Maftei (categoria Bambini) și Alexandru Popa (categoria Pufo).

Grație punctajelor obținute, la finalul competiției, echipajul Cercului de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret" Bârlad s-a clasat pe locul II pe echipe la proba de Karting viteză și îndemânare și pe locul I pe echipe la proba de Educație rutieră.

loading...
PUTETI CITI SI...