Oficialii FRF au decis: Cine ar urma să fie viitorul selecționer al României

Postat la: 24.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Oficialii FRF au decis: Cine ar urma să fie viitorul selecționer al României

Edward Iordănescu (46 de ani) a decis să nu continue în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României după performanța obținută la EURO 2024. Antrenorul a considerat că este momentul să încheie acest capitol, mulțumindu-le jucătorilor și staff-ului pentru colaborare și eforturile depuse în timpul competiției.

După ce a reușit să ducă echipa României în optimile EURO 2024, unde a fost învinsă de Olanda cu 0-3, Edward Iordănescu a fost chemat la negocieri de către reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru prelungirea contractului său. Cu toate acestea, forul condus de Răzvan Burleanu nu a reușit să-l convingă pe antrenor să semneze o nouă înțelegere.

În cursul zilei de miercuri, Comisia Tehnică din cadrul Federației Române de Fotbal a avut o ședință pentru a stabili numele antrenorului care va fi chemat la negocieri pentru postul de selecționer al României. În urma acestei ședințe, Gheorghe Hagi (59 de ani) a obținut cele mai multe voturi, fiind favorit pentru a prelua funcția de selecționer al României, potrivit Orange Sport.

Întrebat despre posibilitatea de a prelua echipa națională, Gică Hagi a oferit un răspuns misterios, lăsând loc pentru speculații cu privire la revenirea sa pe banca echipei naționale după mai bine de 20 de ani.

Această schimbare vine într-un moment crucial pentru echipa națională, care are nevoie de un lider experimentat pentru a continua progresul făcut sub Edward Iordănescu. Gică Hagi, cunoscut pentru abilitățile sale de antrenor și pentru succesul avut cu echipa Viitorul Constanța, ar putea aduce un nou suflu și o nouă strategie pentru echipa națională a României.

„În seara asta vorbesc doar de meciul care a fost, nu de altceva. Mai devreme sau mai târziu o să auziți, vom vedea", a declarat Gică Hagi la flash-interviul de după meciul Oțelul Galați - Farul Constanța, încheiat cu scorul de 0-0. Această declarație a stârnit speculații cu privire la posibilitatea ca Hagi să preia funcția de selecționer al echipei naționale a României.

Gică Hagi a mai deținut funcția de selecționer al României, însă mandatul său a fost scurt, durând aproape trei luni, după ce „tricolorii" au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2002 în fața Sloveniei.

Primul său job de antrenor la nivel de club a fost la Bursaspor în 2003, iar un an mai târziu a ajuns la Galatasaray, echipa la care a scris istorie ca fotbalist. Ulterior, a antrenat Politehnica Timișoara și FCSB, înainte de a-și începe proiectul la Viitorul Constanța în 2009. A avut un scurt mandat la Galatasaray între octombrie 2010 și martie 2011.

În contextul discuțiilor despre viitorul selecționer al României, Hagi este considerat favorit pentru a prelua din nou această poziție, după ce Edward Iordănescu a ales să nu continue în urma performanței la EURO 2024.

loading...
PUTETI CITI SI...