De 1 iunie, în Sectorul 3 se deschid porțile școlilor pentru sport!

Postat la: 31.05.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

De 1 iunie, în Sectorul 3 se deschid porțile școlilor pentru sport!

Toți copiii visează să ajungă campioni. Iar 1 Iunie este cel mai bun moment de a le oferi o cale pentru a-și îndeplini visurile. Unii vor face performanță în alte domenii, nu în sport, dar și aceia au nevoie de mișcare în aer liber, au nevoie de sport pentru o sănătate mai bună și pentru o dezvoltarea armonioasă.

De aceea în Sectorul 3 s-a pregătit un proiect care vizează deschiderea curților școlilor după orele de program pentru ca toți copiii, dar și adulții, să poată avea acces la facilitățile pentru sport. Pentru a lansa acest proiect s-a ales Liceul Dante Aligheri, un liceu cu dotări excelente, terenuri în aer liber, săli de sport, dar și un bazin de înot.  Astfel, marți, 1 Iunie, începând cu ora 12, se vor desfășura mai multe alteliere cu activități din cele mai diverse, de la jocuri și sport, până la arte plastice și proiecte sub egida Erasmus+.

"Ne-am gândit să aducem în rândul copiilor o campioană olimpică, prof. univ. Paula Ivan, care a pornit în strălucita-i carieră tot dintr-o curte de școală, unde se remarase la aruncarea mingii de oină. Povestea ei sperăm să-i motiveze pe elevi să-și urmeze visurile. Vor fi prezente și autorități central și locale, cu angajamentele pe masă. Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, Marina Manea, secretar de Stat în Ministerul Educației, vor gira implementarea proiectului propus. În plus, Marina Manea va prezenta idea pentru care se va ocupa să obțină finanațare, și anume amenajarea unor spații outdoor pentru desfășurare orelor de clasă atunci când vremea permite.", se mentioneaza in comunicatul de presa remis redactiei noastre.

Vor mai fi de asemenea prezenți și președintele Asociației Presei Sportive, și director al publicației "Sport în România", Dumitru Graur, dar și Redactorul-șef al Revistei "Magazin Olimpic", Inocențiu Voinea, autor al proiectului de deschidere al curților școlilor pentru sport, care vor oferi copiilor colecții ale revistelor pe care le conduc, precum și alte cărți cu subiecte din sport.

loading...
PUTETI CITI SI...