Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat titlul la US Open 2021

Postat la: 13.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic şi a câştigat titlul la US Open 2021

Liderul mondial Novak Djokovici a cedat în 3 seturi marea finală de la US Open, ratând şansa de a face Marele Şlem (toate cele 4 turnee mari câştigate în acelaşi sezon), după ce ratase Golden Slam-ul (n-a cucerit titlul olimpic).

Sârbul a pierdut meciul cu rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) fără să emită pretenţii la victorie. „Voi juca acest meci ca şi cum ar fi ultimul al carierei", promitea Nole, înaintea finalei. Sârbul nu s-a ţinut de cuvânt. A intrat moale în meci, semn al epuizării fizice din semifinala intensă avută cu germanul Alexander Zverev, partidă câştigată de numărul 1 ATP în 5 seturi.

"Nole" rămâne cu 20 de titluri de Mare Şlem în carieră, la egalitate cu elveţianul Federer şi cu spaniolul Nadal, dar este socotit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, dacă ţinem cont de cifre.

Sârbul are palmares pozitiv cu cei doi mari rivali ai săi, deşi este cel mai tânăr din toţi. Djokovic, 34 de ani, îl conduce cu 30-28 pe spaniolul Rafael Nadal, 35 de ani, la confruntările directe cu 30-28. Iar pe Roger Federer, 40 de ani, îl conduce cu 27-23 la meciurile directe. Aşadar, în orice ierarhie, Nole domină. Ar fi trecut în faţă la trofeele de Mare Şlem, dacă ar fi învins la US Open, unde Federer şi Nadal au absentat.

loading...
PUTETI CITI SI...