Băieții de aur de la canotaj! Andrei Cornea și Marian Enache au devenit campioni olimpici

Postat la: 01.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Băieții de aur de la canotaj! Andrei Cornea și Marian Enache au devenit campioni olimpici

Românii Andrei Cornea și Marian Enache au obținut medalia de aur în finala de la dublu vâsle, la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipajul masculin de dublu vâsle (M2x) alcătuit din canotorii Florian Enache și Andrei Cornea au câștigat joi medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru România aceasta este a patra medalie olimpică adjudecată în capitala Franței.

Cu un finiș de excepție, după ce la al treilea punct de control intermediar al cursei erau conduși de ambarcațiunea Olandei, Enache și Cornea au terminat cu un avans considerabil, controlând întreaga cursă cu autoritate. Timpul înregistrat de aceștia a fost de 6 minute, 12 secunde și 58 de sutimi. Românii au trecut primii și la 500 și la 1.000 de metri, cedând un ușor avans olandezilor la 1.500.

Forcing-ul de final, din ultimii 200-300 de metri a surprins ambarcațiunea olandeză care nu a mai reușit să mențină ritmul infernal impus de Enache și Cornea, care obțin prima lor medalie olimpică de aur a carierei și prima a delegației de canotaj a României la Jocurile Olimpice de la Paris. Este totodată, a patra medalie olimpică a României la Jocuri, și a doua, după cea obținută de david Popovici la 200 metri liber.

loading...
PUTETI CITI SI...