Au apărut imaginile care demonstreză clar că Sabrina Voinea a fost furată la Jocurile Olimpice VIDEO

Postat la: 06.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Au apărut imaginile care demonstreză clar că Sabrina Voinea a fost furată la Jocurile Olimpice VIDEO

Sabrina Voinea a terminat pe locul cinci în finala de la sol la Jocurile Olimpice din 2024, dar competiția a fost marcată de o controversă, România pierzând o medalie după o contestație din partea echipei Statelor Unite.

Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol (13.700) în concursul de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice din Paris, iar Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe locul cinci.

Pentru câteva zeci de secunde, Ana Bărbosu a fost medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație, iar nota sa a fost mărită de la 13,666 la 13,766, ceea ce i-a adus locul trei. Sabrina Maneca-Voinea a contestat și ea nota primită (13,700), dar contestația a fost respinsă.

După finală, Nadia Comăneci a declarat că a solicitat detalii de la arbitri, iar explicația pentru penalizarea Sabrinei a fost o fotografie în care se vedea că o mică parte a călcâiului ei ieșise puțin din linie. Reluările difuzate de televiziunea americană NBC, apărute pe rețelele de socializare, au arătat că Sabrina nu a ieșit în afara suprafeței de concurs, ceea ce a stârnit indignarea fanilor cu privire la nota primită de gimnasta româncă.

Fosta gimnastă Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei, a postat luni seară un mesaj pe Facebook în care sugerează că fiica sa este hotărâtă să își încheie cariera în gimnastică. Camelia Voinea nu acceptă explicația arbitrilor, conform căreia Sabrina ar fi ieșit din covor în timpul exercițiului de la sol.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!", a scris Camelia Voinea pe Facebook.

"Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Imaginea pe care au prezentat-o dumnealor este din alt concurs. Am analizat foarte, foarte bine acest sol (proba la sol n.r.). Eu simt foarte bine ceea ce fac la aparate, știu atunci când greșesc, dar de această dată am făcut cel mai bun sol al meu. Am fost mai bine decât la Europene sau la Mondiale, Poza pe care au prezentat-o nu este de acum (...) Mama mea se ocupă, se zbate foarte mult pentru a rezolva această situație", a spus Sabrina Voinea, cu ochii în lacrimi."Am muncit foarte, foarte mult! Au fost zile în care ieșeam la 9, la 10 seara din sală și munceam în continuu pentru această medalie. După atâta muncă, nu se poate să fim tratate în halul acesta. A fost un sol foarte bun, o simt, o știu că așa a fost", a mai spus Sabrina Voinea.

Reluările difuzate de televiziunea americană NBC, apărute pe rețelele de socializare, au arătat că Sabrina nu a ieșit în afara suprafeței de concurs, ceea ce a stârnit indignarea fanilor cu privire la nota primită de gimnasta româncă.

Mihai Covaliu i-a scris președintelui Morinari

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a trimis ieri o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca, informează marți COSR.

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024", scrie Mihai Covaliu în deschiderea scrisorii.

„Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.", mai scrie Mihai Covaliu, făcând referire la cazul gimnastei române, care a făcut o contestație la nota primită în finala olimpică de la sol, contestație a cărei soluționare a dus la nemodificarea notei primite. Nota de 13.700 a fost obținută și după ce sportivei i-a fost aplicată o penalizare de o zecime de punct pe care sportiva o contestă.

„Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale", mai argumentează președintele COSR.

„Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justa a cazului prezentat.", precizează în final Mihai Covaliu.

Sabrina Voinea Maneca a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie, conform COSR.

În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, afectată a fost și Ana Barbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3, medaliată cu bronz.

The NBC prime time broadcast in America tonight PROVED that her heel was never out of bounds, she DID NOT deserve that penalty.

The commentators knew it, even the crowd was booing her final score.

Total bullshit#OlympicGames #Paris2024 pic.twitter.com/Ln7o3PnlMdSabrina Voinea vine cu o ipoteză care aruncă în aer Jocurile Olimpice și susține că respectiva imagine era din alt concurs.

— pleb???????????? (@_cthesavage) August 6, 2024

loading...
PUTETI CITI SI...