Accident teribil la Raliul Iașiului. Adrian Răspopa, unul dintre cei mai cunoscuți piloți români, dus la spital în stare critică

Postat la: 04.09.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Accident teribil la Raliul Iașiului. Adrian Răspopa, unul dintre cei mai cunoscuți piloți români, dus la spital în stare critică

Proba specială a Raliului Iaşiului a fost întreruptă sâmbătă, 4 septembrie, după ce o maşină la volanul căreia se afla pilotul Adrian Răspopa a fost implicată într-un accident rutier în timpul circuitului din zona Hadâmbu.

Din primele informaţii, pilotul Adrian Răspopa a fost încarcerat, iar copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină. Cei doi au fost duşi cu un elicopter la Spitalul Sf Spiridon din Iaşi. "Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează", au anunţat organizatorii, pe pagina de socializare a evenimentului.

Ulterior, oficialii au revenit cu un anunț, în jurul orei 15.00, referitor la starea pilotului Adrian Răspopa: "Pilotul se află în stare critică, în șoc hipovolemic și comă postresuscitare, este intubat, ventilat mecanic. Se fac investigații în ceea ce privește resuscitării și intrării în operație. Sunt leziuni severe la nivelul bazinului și a abdomenului și cranio-cerebral. Se fac eforturi susținute pentru menținerea în viață", a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD, pentru Ziarul de Iași. O fotografie făcută după accident arată că mașina s-a lovit violent pe stânga, în partea pilotului și în dreptul stâlpului de susținere principal din compoziția roll-cage-ului. Imaginea mai arată că stâlpul este rupt la bază, iar caroseria a intrat mult înspre locul șoferului.

loading...
PUTETI CITI SI...