Viorica Dancila trebuie sa trimita astazi propunerile de remaniere presedintelui

Postat la: 26.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Viorica Dancila trebuie sa trimita astazi propunerile de remaniere presedintelui

Viorica Dancila este asteptata sa trimita astazi propunerile de remaniere presedintelui Klaus Iohannis. Ea a anuntat, vineri, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, nominalizarile de ministri si a spus ca astazi ii va trimite presedintelui solicitarile in acest sens.

Propunerea pentru Ministerul Justitiei este judecatorul Dana Garbovan, in timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educatiei Serban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus viceprmier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

"Vreau ca la Ministerul Justitiei sa fie cineva care cunoaste foarte bine modul in care lucreaza magistriatii, cineva care a lucrat alaturi de magistrati, cineva independent, si nu am vrut ca sa mai fie cineva inregimentat politic", a sustinut premierul, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD. "Daca ne uitam la activitatea doamnei Dana Garbovan, vedem ca este o activitate in domeniu, o activitate foarte apreciata de catre toti magistratii", a adaugat ea. Dancila a spus ca spera ca presedintele Iohannis sa accepte nominalizarea. "Nu vad ce motiv din punct de vedere profesional sa gasesti sa respingi o asemenea propunere", a afirmat Dancila.

loading...
PUTETI CITI SI...