Viorica Dancila a facut bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul UE: 90 de dosare legislative inchise...

Postat la: 03.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Viorica Dancila a facut bilantul presedintiei Romaniei la Consiliul UE: 90 de dosare legislative inchise...

Premierul Viorica Dancila a declarat astazi ca presedintia Romaniei la Consiliul UE a fost un succes, aceasta derulandu-se intr-un context complex si dinamic, marcat de alegerile europene, dar si de evolutiile legate de Brexit. "A fost un mandat de succes, in care Romania a dovedit ca este puternic atasata valorilor europene si a actionat pentru consolidarea proiectului european, pentru o Uniune a cetatenilor, a libertatilor, a eforturilor si capacitatilor noastre conjugate.

In cele 6 luni de mandat, am dovedit promptitudine, eficienta si profesionalism, avand in vedere ca presedintia Romaniei la Consiliul UE s-a derulat intr-un context complex si dinamic, marcat de alegerile europene, dar si de evolutiile legate de Brexit, de un mediu international in permanenta schimbare. Presedintia Consiliului UE a avut pentru Romania o semnificatie deosebita, care a condus la rezultate semnificative, atat pentru noi, cat si pentru UE. Guvernul Romaniei (...) a facut un efort sustinut in aceste 6 luni. Romanii pot fi mandri de rezultatele noastre ca tara", a spus premierul, la prezentarea bilantului.

Sefa Guvernului a aratat, totodata, ca autoritatile de la Bucuresti au confirmat faptul ca Romania are un cuvant important de spus in proiectul european, tara noastra fiind primul stat in aceasta calitate care si-a prezentat prioritatile in plenul Consiliului Economic European. "Bilantul este impresionant. Aproximativ 2.500 de reuniuni si evenimente, din care peste 2.000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 64 de reuniuni la nivel ministerial al Consiliului UE, un total de 300 de evenimente organizate in Romania, precum si gazduirea Summitului de la Sibiu.

Putem vorbi de un bilant record: 90 de dosare legislative inchise intr-un timp record. (...) Am militat pentru respectarea drepturilor si libertatilor tuturor cetatenilor in egala masura, pentru promovarea intereselor Romaniei si pentru instituirea dialogului ca principal instrument de luare a deciziilor. Am avut consultari bune cu liderii europeni asupra dosarelor aflate pe agenda UE si asupra prioritatilor ca stat membru", a precizat premierul.

loading...
PUTETI CITI SI...