USR-PLUS cere din nou semnarea unui acord politic pentru alegeri anticipate imediat după prezidențiale. Barna: Singura soluție pentru a scoate țara din criză

Postat la: 02.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

USR-PLUS cere din nou semnarea unui acord politic pentru alegeri anticipate imediat după prezidențiale. Barna: Singura soluție pentru a scoate țara din criză

România are nevoie de un guvern care să organizeze cât mai repede alegerile anticipate, a declarat, luni, liderul USR, Dan Barna. El a spus că își asumă să ceară actualului parlament un acord politic, cu implicarea președintelui Klaus Iohannis și a partidelor de opoziție, pentru organizarea anticipatelor imediat după alegerile prezidențiale.

Dan Barna a făcut aceste declarații într-o conferință de presă susținută alături de liderul PLUS, Dacian Cioloș.

"Mandatul primit de PSD în 2016 a fost irosit, batjocorit, oamenii au primit agenda pe justiție a liderilor PSD. (...) Guvernul Dăncilă nu mai are majoritate în Parlament. În orice democrație, când nu mai ai majoritate te retragi, încerci să construiești o altă majoritate sau lași pe alții. Doamna Dăncilă trebuie să-și depună demisia și să lase o altă majoritate să formeze Guvernul", a declarat Barna, care a spus că soluția, în prima etapă, este o moțiune de cenzură care să fie susținută de cât mai mulți.

Dan Barna a afirmat că soluția în care crede USR-PLUS o reprezintă alegerile anticipate imediat după prezidențiale.

"Eu îmi asum să cer actualului parlament un acord politic în care să se implice și președintele Iohannis, și partidele de opoziție, pentru a agrea realizarea anticipatelor, singurele care ne pot scoate din criză", a spus Dan Barna.

La rândul lui, Dacian Cioloș a spus că "nu există altă variantă coerentă".

loading...
PUTETI CITI SI...