Useristii Plusisti au blocat urbanistic întreg Sectorul 1

Postat la: 26.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Useristii Plusisti au blocat urbanistic întreg Sectorul 1

Documentațiile de urbanism, care sunt de competența Consiliului Local al Sectorului 1 - planurile de urbanism de detaliu (PUD), nu mai pot parcurge circuitul de avizare și nu mai pot fi aduse pe ordinea de zi a ședințelor de consiliu deoarece nu mai există o procedură pentru punerea acestora în dezbatere publică, etapă procedurală obligatorie înaintea dezbaterii în Consiliul Local.

Blocajul urbanistic este cauzat de abrogarea, în luna februarie, prin Hotărârea Consiliului Local Sector 1 nr 52/25.02.2021, a "Hotărârii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 259 din 21.12.2016, privind regulamentul local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism tip PUD". Hotărârea din februarie a fost inițiată de către primarul Clotilde Armand și votată de către toți cei 26 de consilieri prezenți la ședință. Consilierii au votat, însă, fiind induși în eroare de către președintele Comisiei de urbanism a Consiliului Local Sector 1, arhitecta Otilia Sorete-Arbore, și de către viceprimarul care se ocupă de problemele de urbanism, Oliver Păiuși, ambii de la USR.

Astfel, în momentul în care consilierul local PSD, Daniela Popa, a întrebat în timpul ședinței, cum se va proceda după abrogarea Regulamentului de consultare publică din 2016 și dacă nu ar fi mai bine să se pregătească, mai întâi, un nou regulament și abia apoi să fie abrogat cel existent, atât Otilia Sorete-Arbore, cât și viceprimarul Oliver Păiuș, i-au dat asigurări că cetățenii nu vor fi afectați de abrogarea hotărârii de consiliu local din 2016. Numai că declarațiile din ședința din februarie ale celor doi useriști responsabili cu urbanismul la Primăria și Consiliul din Banu Manta, se contrazic una pe alta. Astfel, președintele Comisiei de urbanism Otilia Sorete-Arbore a declarat că „acest Regulament va fi înlocuit, în zilele ce urmează, cu un alt regulament".

La diferență de numai câteva minute, viceprimarul cu delegare pentru problemele de urbanism, Oliver Păiuși, declara cu privire la noul regulament privind dezbaterea publică a documentațiilor de urbanism: „Ceea ce vă pot spune eu că avem un regulament pe care o să-l punem în dezbatere publică". Deși au trecut aproape două luni de la abrogarea vechiului regulament, nici una nici cealaltă dintre promisiuni, nu s-a îndeplinit nici până astăzi. Iar Sectorul 1 a rămas fără o procedură de dezbatere publică a PUD-urilor. Consecințele sunt grave pentru cetățenii Sectorului 1 și pentru dezvoltatorii imobiliari care vor să dezvolte proiecte în această parte a orașului.

loading...
PUTETI CITI SI...