UDMR nu îl vrea pe Meleșcanu la șefia Senatului

Postat la: 03.09.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

UDMR nu îl vrea pe Meleșcanu la șefia Senatului

UDMR nu îl va susține pe Teodor Meleșcanu pentru conducerea Senatului. Anunțul a fost făcut marți de liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila. Senatorul Teodor Meleșcanu este propunerea social-democraților pentru șefia Senatului de PSD. În același timp, Meleșcanu nu este susținut nici de propriul partid - ALDE.

"Nu susţinem acest Guvern şi suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură, drept urmare candidatul propus de PSD la şefia Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, nu va fi susţinut de UDMR", a declarat Cseke Attila, potrivit agerpres.ro. „Aşteptăm ca formaţiunile politice interesate să depună oficial candidaturile pentru şefia Senatului şi grupul UDMR va lua o decizie - cui acordă susţinerea pentru funcţia de preşedinte, dar acesta nu va candidatul PSD", a precizat senatorul UDMR.

„Noi credem, în continuare, că această criză guvernamentală, în care se discută despre existenţa sau nu a unei majorităţi care să susţină Guvernul, trebuie soluţionată. Una dintre soluţii este plecarea de la guvernare prin demisie, iar a doua este adoptarea unei moţiuni de cenzură înaintată de Opoziţie sau se conturează o majoritate parlamentară care susţine Guvernul Dăncilă", a mai spus Cseke Attila.

UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PSD înainte de alegerile europarlamentare. Până în prezent nu a avut discuții cu PSD pentru o eventuală reluare a sprijinului Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Luni, Călin Popescu-Tăriceanu și-a anunțat demisia de la conducerea Senatului, după cinci ani. Până la alegerea noului președinte al Senatului de miercurea viitoare, Şerban Valeca, vicepreşedintele Senatului, va exercita atribuţiile de preşedinte.

loading...
PUTETI CITI SI...