Țuțuianu: O candidatură independentă a Gabrielei Firea la președinție ar putea fi susținută de Pro România

Postat la: 15.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Țuțuianu: O candidatură independentă a Gabrielei Firea la președinție ar putea fi susținută de Pro România

Partidul Pro România ar putea susține candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la președinție, cu condiția ca liderul ALDE să plece de la guvernare, spune Adrian Țuțuianu, la RFI. Pe de altă parte, acesta avansează și varianta susținerii unei candidaturi independente a Gabrielei Firea.

Adrian Țuțuianu spune că Pro România își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă în luna septembrie: "Îl vom desemna la începutul lunii septembrie. Cunoașteți deja că Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune susținute de PSD, Pro România și ALDE, în ideea de a asigura un echilibru pe scena politică națională (...). Nu știu dacă această propunere a noastră va avea susținerea celorlalte două partide. După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate".

Senatorul Pro România nu exclude susținerea Gabrielei Firea, deși partidul său a avansat candidatura lui Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației. "N-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susținută de Pro România".

Întrebat dacă au avut loc discuții cu Gabriela Firea în acest sens, Adrian Țuțuianu a răspuns: "Eu nu am avut o asemenea discuție și nu pot să fac o asemenea discuție, atâta timp cât nu am convenit că ar putea fi una din soluții, în cadrul conducerii centrale a Pro România. Vom discuta săptămâna viitoare care sunt posibilele opțiuni și vom accelera procesul de desemnare a candidatului Pro România pentru alegerile prezidențiale".

Solicitat să spună dacă e posibil un candidat comun Pro România-ALDE, așa cum sugerează Călin Popescu Tăriceanu, senatorul a precizat: "Această discuție la fel trebuie decisă în structurile de conducere ale partidului. Luăm act de această propunere și vom vedea care sunt avantajele și dezavantajele".

Întrebat dacă l-ar susține pe Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat comun Pro România-ALDE, Adrian Țuțuianu a răspuns: "În urmă cu vreo patru-cinci luni de zile și eu și Victor Ponta am spus că am putea susține candidatura domnului Tăriceanu, cu condiția să plece de la guvernare și să nu mai susțină această majoritate".

loading...
PUTETI CITI SI...