Tariceanu, mesaj pentru Dancila: "Suntem in orice moment dispusi sa acordam in Parlament votul pentru remaniere"

Postat la: 24.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Tariceanu, mesaj pentru Dancila:

Presedintele Senatului si liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat marti seara ca atat el, cat si presedintele PSD, Liviu Dragnea, sunt dispusi „in orice moment" sa acorde in Parlament votul pentru restructurarea Guvernului.

„Prim-ministrul are toata libertatea sa procedeze in atare situatie la remanierea prin Parlament. Atat eu, cat si partenerul de coalitie - PSD, presedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, suntem in orice moment dispusi sa acordam in Parlament votul pentru remaniere. Mai departe, ce pasi face prim-ministrul nu stiu sa va spun, este optiunea domniei sale. Dar, in acelasi timp, bazat pe experienta de prim-ministru pe care am avut-o, intr-o situatie de acest fel eu nu as fi ezitat nicio secunda sa cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare pe care doresc sa o propun", a sustinut Tariceanu intr-o interventie telefonica la un post de televiziune.

Prim-ministrul Viorica Dancila considera inacceptabila si lipsita de fundament decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor ministri pentru portofoliile Ministerului Justitiei, Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni. „Totodata, premierul a luat act de decizia presedintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Romanii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justitiei, Tudorel Toader", arata un comunicat de presa transmis de Guvern.

„Sunt un om al dialogului si am incercat, asa cum era si firesc, sa am cu presedintele Iohannis o discutie premergatoare acestei decizii. Constat, cu regret, ca presedintele refuza colaborarea institutionala si ca, in continuare, prin actiunile sale incearca sa impiedice buna desfasurare a activitatii Guvernului Romaniei. Din pacate, campania electorala ramane pentru presedintele Iohannis o miza mai importanta decat continuarea activitatii ministerelor si punerea in aplicare a masurilor guvernamentale, in beneficiul romanilor", precizeaza Seful Executivului.

„Cele trei propuneri pentru functiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brailoiu si Eugen Nicolicea respecta toate conditiile prevazute de Constitutia Romaniei, republicata, si de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se afla in incompatibilitate, potrivit legislatiei in vigoare.

loading...
PUTETI CITI SI...