Surse Realitatea: Dragnea pregăteşte "Planul B", fuga in Israel

Postat la: 20.09.2018 21:20 | Scris de: ZIUA NEWS

Surse Realitatea: Dragnea pregăteşte

Conform unor surse Realitatea TV, în apropierea lui Liviu Dragnea se vorbește tot mai mult depre activarea "Planului B": fuga în Israel. Relaţia Dragnea-Israel poate fi explicată prin îndârjirea cu care acesta a lucrat pentru transferul Ambasadei la Ierusalim.

Unul dintre principalele puncte negociate ar fi acordarea de protecție pe teritoriul Israelului pentru două persoane: el și fiul său, Valentin Dragnea. Irina Tănase nu ar fi făcut obiectul negocierilor. Șeful PSD nu ar fi primul care apelează la această soluție. Elan Schwartzenberg și omul de afaceri Sorin Beraru au săvârșit infracțiuni în România și s-au ascuns în Israel. Despre "Planul B" al lui Dragnea a vorbit și fostul premier Victor Ponta în urmă cu mai puțin de două luni.

Fostul premier lansa atunci acuzații grave la adresa liderului PSD, spunând că și-ar fi negociat fuga în Israel, ca să nu poată fi extrădat. "Pe chestia cu Fondul Suveran, eu cred că și-a negociat ca, la nevoie, să poată fugi în Israel și să nu fie extrădat (...) Eu nu cred că el are o înțelegere cu statul Israel, are cu... apropos, ne-am mutat ambasada la Ierusalim? Nu! Deci le-a dat țeapă și ălora (...) Când vorbim de Romgaz, de Hidroelectrica, de alte companii strategice a încercat să o treacă prin Parlament, dar CCR i-a dat-o înapoi. Oricine va semna pentru acel Fond Suveran intră la pușcărie", declara, atunci, fostul premier.

Acum, Victor Ponta compară înlăturarea lui Dragnea din fruntea PSD - înlăturare care ar urma să aibă loc vineri, în Comitetul Executiv al partidului - cu fuga unui dictator și susține că social-democrații trebuie să aibă grijă "ce pun în loc", ca să nu "mai trecem prin anii '90-'91". "E un moment de cotitură, ca în decembrie 1989. Să avem grijă ce punem în loc după ce fuge dictatorul, ca să nu mai trecem prin anii '90, '91, să trecem direct la anul 2012", a afirmat Ponta, joi.

loading...