Sorin Grindeanu vorbește despre noul program de guvernare pregătit pentru rotația premierilor

Postat la: 30.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

Sorin Grindeanu vorbește despre noul program de guvernare pregătit pentru rotația premierilor

Vicepremierul României, Sorin Grindeanu a dat mai multe detalii despre noul program de guvernare.

"Este important ca din mai să gândim programul de guvernare. Să ne adresăm către persoanele defavorizate. Pot exista şi probleme de organizare locală vizavi de asemenea cazuri punctuale.

În primul rând vom definitiva partea noastră, pentru că așa cum știți este vorba de coaliție şi programul de guvernare trebuie să fie adoptat de toată lumea. Noi vom definitiva acest program de guvernare, îl vom supune aprobărilor structurilor interne şi apoi vom merge să îl discutăm cu partenerii de guvernare.

Până atunci, există priorități majore, mai sunt patru luni până când vom avea primul ministru şi se va schimba primul ministru, iar până atunci trebuie să continuăm să facem în Parlament şi în Guvern anumite proiecte. Foarte important pentru România este să primească cererea de plată numărul doi, dar până atunci trebuie luate nişte decizii, vorbim de nişte bani.

Cererea de plată numărul doi din PNRR împreună cu cererea de plată numărul trei este de vreo 6,6 miliarde (n.r. euro). Pentru asta trebuie să se ia nişte decizii", a explicat Sorin Grindeanu.

Totodată, vicepremierul a spus că se va lucra şi la legea de suprataxare a muncii.

"S-au discutat prioritățile legislative, legate de legea educației. În parlament o să intre şi codurile penale, dar unele dintre ele ţin şi în PNRR.
Se lucrează la taxarea muncii, este una din prioritățile noastre.

Ştiu că există o anumită sensibilitate când vorbim de taxa unică şi de toate lucrurile acestea, dar dacă ne uităm cu cifrele pe masă o să vedem că la noi sunt lucruri care sunt extrem de mult taxate, spre deosebire de altele", a precizat Sorin Grindeanu.

loading...
PUTETI CITI SI...