Si-au bătut joc de oameni cu eliminarea TVA la alimente. Vîlceanu: "Contravine unei directive, asta înseamnă infringement"

Postat la: 13.01.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Si-au bătut joc de oameni cu eliminarea TVA la alimente. Vîlceanu:

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat că nu s-a discutat în Guvern eliminarea TVA-ului pentru alimentele de bază. Acesta a precizat că o astfel de măsură ar însemna declanșarea procedurilor de infringement, pentru că încalcă directivele UE. Raspunsul vine după ce alti politicieni anuntaseră pe surse ca guvernul doreste sa introduca o astfel de masura, cel putin temporar.

„Nu am avut o discuție în Guvern legată de TVA zero la alimentele de bază. Este o măsură care, cel puțin la momentul ăsta, contravine Directivei privind TVA. O să putem discuta orice, dar să ai o reglementare care contravine unei directive, asta înseamnă infringement. Există oricând instrumentul de a plafona prețul și de a interveni în piață la modul acesta, ceea ce nu e tomai ideea unei piețe libere ceea ce ar duce în condițiile de piață actuale, cu prețuri crescute la energie la dispariția unor produse de pe raft. În momentul în care prețul cu care produci este mai mare decât prețul cu care poți să vinzi, evident nu vei mai avea niciun feld e motivație să produci produsul respectiv", a spus joi ministrul.

loading...
PUTETI CITI SI...