Sectorul 2 vine în sprijinul industriei ospitalității

Postat la: 31.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

Sectorul 2 vine în sprijinul industriei ospitalității

La inițiativa viceprimarului PNL Dan Cristian Popescu, în ultima ședință de Consiliu Local Sector 2, a fost votat un proiect de hotărâre prin care administrația publică sprijină investitorii din industria HoReCa. În mandatul viceprimarului liberal sprijinul pentru antreprenori a devenit un lucru obișnuit, statul fiind un punct important de sprijin pentru mediul de afaceri.

„După cum v-am obișnuit, consider că statul trebuie să fie un partener pentru investitori și nu un concurent. Investițiile trebuie susținute și ajutate în aceste vremuri grele pentru că ele generază locuri de muncă, venituri la bugetul local și aduc plus valoarea comunității noastre. În București sunt 31.000 de angajați din localuri și societăți de catering, care riscă să-și piardă locul de muncă. Acestora li se adaugă cei din hoteluri și personalul adiacent. Mai mult, odată cu deschiderea restaurantelor, terasele vor deveni spații mult mai sigure pentru noi toți, în această perioadă de criză sanitară. Prin acest proiect ajutăm industria HoReCa, cel mai greu încercat segment al economiei românești. În sectorul 2 susținem mediul privat, dar venim, în primul rând, în întâmpinarea locuitorilo prin această măsură. După două luni și jumătate de restricții, vom avea un spațiu suplimentar pentru recreere și petrecere a timpului liber", a declarant viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Proiectul, foarte așteptat de către antreprenori, a generat mult entuziasm în rândul investitorilor. Dragoș Petrescu preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), s-a declarant extrem de mulțumit de măsura luată de viceprimarul sectorului 2. „Salut inițiativa viceprimarului Dan Cristian Popescu. Este o măsura care vine în ajutorul industriei HoReCa, industrie ce a fost foarte afectată de măsurile de restricție impuse de epidemia Covid-19. La nivelul Bucureștiului suntem unul dintre cei mai mari angajatori și, doar prin astfel de proiecte, în care administrația publică vine în întâmpinarea nevoilor mediului privat, vom putea contribui la repornirea economiei țării".

loading...
PUTETI CITI SI...