Scandalul pensiilor greșite de la Alba. Șefa liberală a Casei de Pensii ținută în funcție deși și-a dovedit incompetența. Secretul: e susținută de liderul local Florin Roman (P)

Postat la: 28.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

Mii de pensionari din Alba nu vor primi deciziile de recalculare în baza noii legi a pensiilor, după ce șefa Casei de Pensii Alba a decis să oprească distribuirea lor din cauza unor erori. Deși scandalul a ieșit deja de câteva zile, șefa Casei de Pensii, Cornelia Miclea, este încă în funcție. Singurul motiv care o ține, cel mai probabil, la șefia instituției, este calitatea de membru PNL.

Cornelia Miclea, șefa Casei de Pensii Alba, este un membru important al PNL Alba, face parte din conducerea Organizației de femei a PNL Alba și participă la diferite evenimente ale partidului, pe care le promovează inclusiv pe rețelele de socializare. Tot de acolo reiese faptul că a făcut campanie pentru PNL din anul 2019, adică fix înainte cu un an ca ea să fie numită șefă la Casa de Pensii Alba.

Din aceeași organizație face parte și Florin Roman, rămas în istorie ca ministrul Digitalizării cu cel mai scurt mandat după ce a fost nevoit să demisioneze din cauza unui scandal de plagiat. Acesta scrisese în CV că a obținut o diplomă pe care, în fapt, nu o avea, dar și o carte care este de negăsit.

Coincidență sau nu, tot din 2020 este în funcție și Daniel Baciu, actualul șef al Casei Naționale de Pensii, tot liberal și acesta, adică șeful direct al Corneliei Miclea, cel care ar fi putut să o demită pe aceasta după scandalul din ultimele zile.

Astfel, aproximativ 5.000 de pensionari din județ au rămas fără decizii de recalculare, deși aceștia ar fi trebuit să încaseze pensiile majorate începând cu săptămâna viitoare.

Erorile se țin lanț la Casa de Pensii Alba

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a cerut deja clarificări de la Poşta Română şi Casa de Pensii Alba cu privire la această situație, întrucât "o astfel de procedură nu este prevăzută în aceşti termeni în Convenţia încheiată cu Poşta Română".

Nu este pentru prima dată când sunt probleme la Casa de Pensii din județul Alba, iar pensionarii au de suferit. În 2020, tot în mandatul Corneliei Miclea, o femeie din județ a primit timp de 16 ani o pensie mai mică decât cea cuvenită din cauza unei erori.

Cine este Cornelia Miclea

Liberala Cornelia Miclea conduce Casa de Pensii Alba din 2020, atunci când PNL se afla la guvernare, iar ministru al Muncii era Violeta Alexandru. Potrivit CV-ului, Cornelia Miclea, este absolventă a Universității Lucian Blaga din Sibiu, din anul 1999, iar mai apoi a lucrat câțiva ani ca agent de vânzări până când s-a angajat la Casa de Pensii Alba.

Potrivit declarației de avere, Cornelia Miclea a câștigat în 2023 aproximativ 86.000 de lei de la Casa de Pensii, în timp ce soțul acesteia doar 4.300 de lei din prestări servicii. De asemenea, deși cei doi au un singur apartament în declarația de avere, în 2023 au inclusiv venituri din chirii, în valoare de aproximativ 4.200 de lei fiecare.

loading...
PUTETI CITI SI...