Rareș Bogdan crede că vom intra în Schengen, dar vom avea un alt MCV

Postat la: 18.11.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

Rareș Bogdan crede că vom intra în Schengen, dar vom avea un alt MCV

După ce o serie de partide din Olanda și Suedia se opun intrării României în Schengen europarlamentarul PNL Rareș Bogdan este încă optimist, mai ales după ce Comisia Europeană a dat un vot favorabil. „Ar fi o problemă de funcționalitate a Europei" spune europarlamentarul, prezent într-o emisiune la un post de televiziune.

Rareș Bogdan a explicat că raportul pozitiv al Comisiei Europene prezentat miercuri este un motiv în plus ca România să fie acceptată în Schengen. „Sunt cele mai mari (n.red șanse) de până acum din toate încercările timp de 11 ani și cred că semnalul dat ieri, o poziție extrem de clară din partea Comisiei Europene după votul din Parlamentul European, este clar că presiunea rămâne strict pe Consiliul JAI care are loc în 8-9 decembrie. Poziția de ieri, extrem de clară și de bine construită, este un semnal extrem de clar că România este mai aproape decât oricând de spațiul Schengen", zece acesta.

„Este practic poziția Guvernului Europei cu privire la accesul României în Schengen, iar faptul că ni se spune că România este pregătită și se recomandă un vot pentru accederea României este important. Recunoaște Comisia că România era pregătită din punct de vedere tehnic, doar că a fost o chestiune strict politică", a mai spus acesta. Rareș Bogdan a precizat că cele două țări, România și Bulgaria, ar putea fi acceptate în spațiul Schengen, însă ar putea fi introdus și un mecansim asemnător MCV și spune că îngrijorările cele mai mari nu sunt în legătură cu România, ci mai degrabă cu Bulgaria și granița sa de sud cu Turcia.

loading...
PUTETI CITI SI...