Rafila, atac la Voiculescu: La Ministerului Sănătății a dominat în această perioadă incapacitatea de a gestiona pandemia!

Postat la: 09.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

Rafila, atac la Voiculescu: La Ministerului Sănătății a dominat în această perioadă incapacitatea de a gestiona pandemia!

Deputatul PSD Alexandru Rafila, a spus, marți, în legătură cu reproșurile pe care i le aduce ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, faptul că la Minister nu a dominat acțiunea, ci mai degrabă inacțiunea și incapacitatea de a gestiona situația coronavirusului.

Întrebat ce îi reproșează ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a spus că va lăsa „surpriza" pentru miercuri, atunci când va fi depusă în Parlament moțiunea de cenzură simplă. Deputatul PSD a precizat că nu se bazează neapărat pe partide pentru a vota moțiunea de cenzură. „Cred că e o moțiune a bunului-simț și a fost în așa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Cameră, care va vota această moțiune. (... ) Eu cred că evidența conținutului acestei moțiuni este suficientă încât să convingă și parlamentari de la PNL, poate chiar de la USR, să voteze această moțiune", a mai spus Rafila.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătății nu acțiunea a dominat în această perioadă, ci inacțiunea și incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranță, această moțiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, și pacienții. Eu înțeleg că o lună și jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică și probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienților la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus. Evident, textul moțiunii vă va fi pus la dispoziție mâine (miercuri - n.r.). Împreună cu colegii mei am încercat să facem o radiografie și, mai mult, să oferim și soluții, pentru că orice critică, dacă nu e însoțită și de soluții, devine un simplu exercițiu. Cred că aceasta ar trebui să fie abordarea nu doar în domeniul sănătății: totdeauna când critici trebuie să vii și cu soluții care pot să ducă la controlul mai bun al unei situații și la îmbunătățirea vieții cetățenilor din România", a spus Rafila.

loading...
PUTETI CITI SI...